Betekenis van: Mailinglijst

« Terug naar Marketing Begrippen

Mailinglijst is een bestand met namen en adressen. Deze lijsten kunnen gebruikt worden voor informatief en commercieel doeleinden.

Wat is een mailinglijst?

De gegevens zijn vaak met toestemming achtergelaten. Dus je kan de lijst gebruiken om meerdere ontvangers een bericht te sturen. Vormen van mailing:

  • E-mail
  • Poststukken
  • Elektronische berichten
  • SMS
  • WhatsApp
  • Telefoon
  • Direct mail

Verzamelen van mails

Via meerdere kanalen kan je mails verzamelen. Bedrijven doen dit vaak via hun website. Hierbij kan er gevraagd worden om een E-mail adres achter te laten. Daardoor kan de bezoeker informatie, aanbiedingen, kortingen ontvangen. Vaak worden gratis E-book gebruikt om E-mail adressen te verzamelen. Want er is een kanaal nodig om het document te versturen.

Nu heb je paar belangrijke gegevens. Dit kan je in een document opslaan. Je kan ook gemakkelijk binnen mailprogramma’s dit doen. Binnen in de contactpersonen kan je iemand toevoegen. Hierbij kan je naast de E-mail ook NAW-gegevens toevoegen. NAW staat voor:

  • Naam
  • Adres
  • Woonplaats

Opt-in en opt-out mailinglijst

Dit beschrijft of er toestemming is gegeven om berichten te ontvangen. Want niet iedereen staat open voor berichten.

Opt-in

Hierbij geeft vrijwillig een klant of persoon gegevens achter. Daarbij is er mogelijkheid om aan te geven om berichten te ontvangen. Want er zijn organisaties waar je je gegevens achterlaat. Omdat het nodig is voor verificatie, producten en diensten ontvangst, aanmelding. Daarbij geven zij vaak de keuze om in de toekomst berichten te ontvangen. Daarbij dient er ook een mogelijkheid te zijn voor een opt-out.

Opt-out

Opt-out is berichten te verzend zonder toestemming. Dit gebeurt vaak via externe partijen. Hierbij kan je dan een grote database met E-mailadressen kopen. De desbetreffende persoon kan na een bericht kiezen voor een Opt-out. Daarbij moet het mailadres uit de lijst verwijderd worden.

Mailen met CC of BCC

Bij beide verstuur je een kopie naar meerdere personen. CC is een kopie waarbij alle ontvangers zien naar wie het gestuurd is. Bij BCC is het een blinde kopie waarbij alleen de ontvanger zijn E-mail ziet.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist