Betekenis van: Magento

« Terug naar Marketing Begrippen

Magento is een open source CMS (Content Management Systeem) dat veel wordt gebruikt voor het maken van webshops. Sinds 2018 is Magento van Adobe. Er zijn zo’n 150.000 webshops mee gemaakt. Het platform werd gelanceerd in 2007. Magento is een erg goed CMS als je als webshop eigenaar volledig in de lead wilt blijven van je eigen webshop. Er zijn ontzettend veel modules en extensies om het Magento CMS uit te breiden en te personaliseren.

Magento is door de eindeloze mogelijkheden wel een stukje ingewikkelder dan andere e-commerce Content Management systemen zoals Shopify en Woocommerce. Er komt ook vaker een developer aan te pas. Veel webshops die kiezen voor Magento zijn grote partijen die een gepersonaliseerde website willen.

Voordelen van Magento

  • Magento kan tot in het kleinste detail worden gepersonaliseerd.
  • Magento is een open source cms. Dit wil zeggen dat iedereen bij de broncode kan. Elke developer draagt hierdoor bij aan de uitbreiding en de verbetering van Magento. Hierdoor zijn er enorm veel functionaliteiten binnen Magento. Bovendien kan alles wat nog niet bestaat op maat worden gemaakt.
  • Magento is veilig en zoekmachine vriendelijk. Door personalisatie is de gebruikservaring van Magento vaak erg hoog. Bovendien is het mogelijk om zoekmachine optimalisaties op verschillende manieren in je webshop te integreren. Dit heeft een positief op je ranking en de seo van je webshop.
  • Responsive web-design: Het is mogelijk om een Magento webshop ook helemaal te personaliseren op mobiel. Zo scoor je online op elk apparaat!

Magento Marketplace

Om ervoor te zorgen dat Magento schaalbaar blijft en de mogelijkheden groot blijven. Biedt Adobe ook nog een marktplaats aan van Magento producten. Hier kun je verschillende upgrades, extensies en thema’s kopen voor je Magento webshop. Daarnaast kun je trainingen volgen om beter te leren werken met het CMS. Voor die trainingen kun je certificaten behalen, die heel wat waard zijn voor bedrijven. Tot slot biedt Adobe hier ook een partner programma aan.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist