Betekenis van: Long tail zoekwoorden

« Terug naar Marketing Begrippen

Long tail zoekwoorden zijn meerdere woorden aan elkaar. Deze lint van woorden beschrijft specifiek een product.

Keyword mogelijkheden

De woorden die je gebruikt in je website is belangrijk. Welke woorden je gebruikt hangt af van het zoekvolume. Want dit beschrijft hoe vaak er maandelijks naar een zoekterm wordt gezocht. Het moet ook relevant zijn voor de website. Je kan via Keyword planner van Google Ads data halen. En via de gratis tool Ubersuggest. De data die je terugkrijgt zijn belangrijk. Want zo zie je of een zoekterm goed werkt. Is dat niet het geval moet je kiezen voor een ander.

Het verschil tussen long tail zoekwoorden en short tail

  • Short tail zoekwoorden

Dit zijn vaak algemene woorden. Dit woord bestaat 1 of 2 zoekwoorden. Deze hebben veel concurrentie. Ook heeft het een hoog zoekvolume. Hoog ranken op deze zoektermen is vaak lastig. Maar als het je het eenmaal lukt. Dan zal je online bereik ook hoger zijn.

Een voorbeeld hiervan is online marketing. Dit zoekresultaat kan heel verschillend zijn. Je kan boven aan als eerst bedrijven, blogs en pagina’s tegenkomen. Ook hebben veel online marketingbureaus het zoekwoord als bedrijfsnaam.

  • Long tail zoekwoorden

Dit zijn zoektermen die 3 of meer zoekwoorden bevatten. Het zoekvolume is wel een stuk lager. Maar het converteert wel beter. Omdat dit woord heel specifiek is. Diegene die dit zoekt weet wat hij wil. Dus de mate van interesse is zeer hoog.

Zwarte gewatteerde kinder jas. Dit is een longtail zoekwoord. Het geeft heel specifiek een product aan. De kans op conversie is best hoog.

De focus op lange zoekwoorden

Elk bedrijf heeft een bepaald doel. Het doel kan zijn het bereik te vergroten. Of om meer conversies te behalen. Long tail zoekwoorden zoals eerder aangegeven converteren beter. Ook de concurrentie is minder. Verder is de overgrote meerderheid zoekwoorden longtail. Ongeveer 70% van de zoekwoorden is longtail. En 30% short tail zoekwoorden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist