Betekenis van: Long copy

« Terug naar Marketing Begrippen

Long copy moet zorgen voor meer duidelijkheid en emotie. Short copy is de tegenpool. Maar een combinatie van beide is zeer belangrijk.

Wat is long copy?

Letterlijk vertaald is het een lang exemplaar. Maar is het een lange tekst. Een tekst op een website kan gebruikt woorden voor meerdere doeleinden:

  • Verkoop realiseren
  • Imago vaststellen
  • Branding
  • Klantcases
  • Verhaal vertellen

Een long copy is perfect om een verhaal te vertellen. Dat veel emoties naar boven brengt. Iets wat de lezer echt vastgrijpt. En dat lang bij blijft. De emoties zijn vaak de pijnpunten van de lezer. Of te wel een probleem. En hier op kunnen oplossingen op worden gepresenteerd. Het perfecte moment om toe te lichten dat jij bedrijf de oplossing hiervoor heeft.

Long copy om klanten te generen

Er zijn producten en diensten die heel uitgebreid zijn. Je kan denken aan een automerk, een speciaal serum, wijnmerk. Bij een wijnmerk kan het verhaal heel belangrijk zijn. Of is juist het product best complex. Zoals een serum, met allerlei stoffen in het flesje. Bij beide is een lang verhaal belangrijk.

Bij een serum willen klanten weten waarom het product zou moeten werken. Hierbij kan je ingaan op de stoffen die er in zitten. En wat voor reactie het heeft. Een wijnmerk kan ingaan op het proces hoe de wijn gemaakt is. Van een wijngaard ergens in Bordeaux. Waar de wijn 5 jaar lang heeft gestaan. De reis die de wijn heeft gemaakt. Dat is wat de wijn ook zo speciaal maakt vaak.

Lange tekst in actie zetten

Hier zijn enkele belangrijke tips:

  • Pakkende tussenkopjes

Zo’n tekst heb je niet zo uitgelezen. Vandaar dat de lezers makkelijk willen kunnen bladeren. En in de belangrijke tussenkopjes willen springen

  • Opsomming lijsten en verschillende opmaak

Je wilt het aangenaam maken voor het oog van de lezer

  • Call-to-action steeds naar voren brengen

Op deze manier hou je de lezer warm. Zo blijft de kans groot dat zij overgaan tot aankoop.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist