Betekenis van: Logo

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een logo?

Een logo is een grafisch ontwerp of een identiteit met beeld of een korte woord, die een onderneming vertegenwoordigd. Een embleem is een identificatiesymbool. Een logo vertelt het verhaal van een bedrijf. Met een beeldmerk kan je een boodschap delen en een emotionele band opbouwen met jouw doelgroep.

Een embleem is heel erg belangrijk voor een onderneming. Een beeldmerk zorgt ervoor dat consumenten je bedrijf in gedachten houden zonder de naam van je bedrijf te onthouden. Met een beeldmerk of woordmerk kan je je onderscheiden met de concurrenten want een logo is identiek. Het creëren van een beeldmerk moet een van je eerste stappen zijn als je een bedrijf opricht.

Waar moet een embleem aan voldoen?

Een goed embleem is heel waardevol en belangrijk voor een onderneming. Een logo moet herkenbaar zijn voor consumenten. Het moet simpel zijn en het moet je niet heel tijd kosten om het te herkennen. Dat is ook het doel van het ontwerp. Daarbij is een flexibel embleem heel hand en toepasbaar op verschillende communicatie-uitingen. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een afbeelding, dan moet je het goed kunnen herkennen zonder de naam van het bedrijf te gebruiken. Een embleem moet origineel zijn.

Met originaliteit kan je je onderscheiden met je concurrenten. Daarom is het heel belangrijk om een voor onderzoek te doen naar concurrenten hun logo’s. Zo kun je zien wat andere doen en kan je je op deze manier onderscheiden. Een embleem moet duurzaam zijn en niet meegaan met trends. Je moet een embleem kunnen reproduceren. Je moet een embleem makkelijk kunnen zien op een telefoon, tablet, tv of een laptop. Het moet flexibel zijn zodat je het overal kunt neerzetten. Een embleem moet effectief zijn. Het moet een emotionele waarde overbrengen bij klanten. Een logo moet een verhaal vertellen. Het moet aansluiten aan de missie en visie van een onderneming.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist