Betekenis van: Linkstructuur

« Terug naar Marketing Begrippen

Linkstructuur is een belangrijk onderdeel van SEO dat zoekmachines helpt te bepalen hoe relevant jouw inhoud is voor een bepaald zoekwoord. Het heeft ook invloed op hoe goed je site scoort in de zoekresultaten.

Begrijp het verschil tussen interne en externe links

Er zijn twee hoofdtypen links: interne en externe. Interne links verwijzen naar pagina’s binnen je eigen website en externe links verwijzen naar andere websites. Beide typen links helpen je posities in de zoekresultaten te verbeteren. Er zijn echter enkele verschillen tussen hen. Externe links hebben meer kans om PageRank te halen dan interne links, omdat ze verwijzen naar pagina’s op jouw eigen site. Dit betekent dat externe links je ranking sneller zullen helpen verbeteren. Aan de andere kant is de kans groter dat gebruikers op interne links klikken omdat ze dan op de website blijven. Toch zijn externe links effectiever in het genereren van verkeer naar je site.

Weet wanneer je een ankertekst nodig hebt

Een ankertekst zijn de eigenlijke woorden die worden gebruikt bij het linken naar een andere pagina. Het is een van de belangrijkste onderdelen van elke linkbuilding strategie. Als je de verkeerde woorden gebruikt, krijg je niet het gewenste resultaat. Het gebruik van “klik hier” als ankertekst zou bijvoorbeeld niet goed werken omdat mensen er niet op zouden klikken. Probeer in plaats daarvan iets als ‘Leer hoe je online geld kunt verdienen’ of ‘Hoe je een blog start’.

Maak unieke titeltags

Overweeg ook om voor elke pagina unieke title-tags te maken. Hierdoor kunnen zoekmachines je pagina’s gemakkelijker vinden. Om dit te doen, voeg je eenvoudig de URL toe van de pagina die je in de zoekresultaten wilt laten verschijnen. Voeg vervolgens de title-tag toe die je wilt weergeven.

Denk aan zoekwoorden in je koppen

Als je tussenkopjes gebruikt, zorg er dan voor dat je er trefwoorden in opneemt. Probeer ook je koppen kort en bondig te houden. Langere koppen zijn over het algemeen minder effectief dan kortere.

De beste manier om een pakkende kop te schrijven, is door je te concentreren op één hoofdidee. Met andere woorden, als je wil dat mensen uw inhoud lezen, zorg er dan voor dat jouw koppen duidelijk en beknopt zijn. Een lange titel kan lezers verwarren omdat ze er vaak van uitgaan dat er nog meer informatie komt.

Unieke meta

Zorg ervoor dat je voor elk bericht unieke meta beschrijvingen schrijft. Dit helpt Google te bepalen hoe relevant elk afzonderlijk bericht is voor zoekopdrachten. Het helpt gebruikers ook om jouw site gemakkelijker te vinden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist