Betekenis van: Linkruil

« Terug naar Marketing Begrippen

Linkruil zijn meerdere partijen die naar elkaar linken. Je kan je dan aanmelden bij een Link Exchange netwerk.

Wat is linkruil?

Dit is niet een vorm van linkbuilding en gesponsorde links. Op een manier kan je het wel zien als linkbuilding. Want je zorgt via externe partijen meer backlinks naar je website. Daar is de relevantie waar de link vandaan komt belangrijk. Want dit bepaalt de betrouwbaarheid van de link. Op deze manier zal je SEO ook optimaliseren.

De bedrijven bij linkruil hebben vaak niet dezelfde behoefte. Maar willen samen toch veel links naar hun site krijgen. Daarom kan dit gezien worden als manipulatie van de zoekmachines. Want meer backlinks betekent vaak een hogere ranking. Het hele concept erachter is dat bedrijven gezamenlijk elkaar helpen om te stijgen in de zoekmachines.

Slimme SEO-strategie of manipulerende fout?

De mening zijn best wel verdeeld. Omdat het enerzijds wel meegaat met het idee van linkbuilding. En dat is om meer backlinks te bouwen. Alleen bij linkruil moet je wel aan bepaalde voorwaarden houden. Anders zullen bezoekers terechtkomen op niet relevante pagina’s en sites. Dit verlaagt de waarde van websites en pagina’s.

Als je met partijen werkt die wel waarde brengen. Is links ruilen wel voordelig. Zo Google je website ook als populair zien.

De Google-richtlijnen

Op zich is links ruilen volgens de richtlijnen niet slecht. Alleen het punt is vaak bij overmatig gebruik. Zo zijn linkuitwisselingsprogramma’s in strijd met de richtlijnen. Dit kan negatief invloed hebben op je ranking.

ABC linkruil

Op deze manier kan je de detectie van zoekmachines ontwijken. 3-weg linken of te wel ABC linkruil. Dit is een andere manier van ‘’reciprocal link’’. Het gaat zo in zijn werking:

  • Site A legt een link naar site B
  • Site B legt een link naar site C
  • Site C legt een link naar site A

Op deze manier is er niet een directe link. Dit word vooral gebruikt voor niet relevante websites.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist