Betekenis van: Linkprofiel

« Terug naar Marketing Begrippen

Een linkprofiel is het overzicht van de linkjes die naar jouw website verwijzen. Hierbij worden ook alle ankerteksten in kaart gebracht. Middels dit profiel kun je een uitspraak doen over de kwaliteit van je backlinks. Hoe kwalitatiever deze zijn, des te sterker je linkprofiel is. Voor dit profiel geeft Mozbar je overigens ook een score. Dit noemen we de DR. Hoe beter dit profiel is, des te beter je kunt scoren in zoekmachines. Het verkrijgen van zo’n sterk profiel kun je door het toepassen van linkbuilding.

Hoe ziet een linkprofiel er uit?

Onder linkprofiel wordt een breed begrip afgebakend. Wanneer is deze nu precies sterk? Dit is wanneer een profiel bestaat uit een aantal soorten links. Dit zijn links zoals;

Wanneer al dit soort links in de juiste verhouding binnen jouw profiel naar voren komen, is het een sterk linkprofiel.

Waar moet je op letten bij een goed profiel?

Het is zeer belangrijk om de mate van kwalitatieve en minder goede links te bepalen. Zo kan het zijn dat je 100% kwalitatieve links hebt, dit kan in bijna geen geval ‘natuurlijk’ zijn. Zodoende wordt dit ook niet als een goed profiel gezien. Echter kan het ook zijn dat je alleen maar slechte links hebt, dit zijn links die Google bestraft. Wanneer je gebruik maakt van schadelijke domeinen binnen je profiel zal Google je hiervoor straffen. Dit is erg nadelig voor je SEO score.

Belangrijk is dus om de hoeveelheid en verdeling van alle links goed op orde te hebben om een sterk profiel te creëeren. Dit kan van echte impact zijn voor je website. Ten slotte wil je zo hoog mogelijk zichtbaar worden. Hiervoor kun je met een goed linkprofiel al snel voor staan.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist