Betekenis van: LinkedIn

« Terug naar Marketing Begrippen

LinkedIn is een sociale netwerk website die gericht is op een zakelijk doelgroep. Deze website bestaat sinds 2003 en heeft 660 miljoen actieve leden waarvan 8 miljoen Nederlanders zijn. In 2019 verscheen deze website wereldwijd in 193 landen en 25 talen. LinkedIn is een platform wat heel erg op facebook of Instagram lijkt. Echter, posten mensen niet op LinkedIn dat ze lekker uit eten zijn of op vakantie geweest zijn maar dat ze bijvoorbeeld een nieuwe functie hebben gekregen binnen een bedrijf. Bovendien, posten ze dat ze afscheid nemen van een bedrijf en op zoek gaan naar een nieuw avontuur. Er zijn heel veel dingen mogelijk op zakelijke gebied met LinkedIn.

Wat is LinkedIn?

LinkedIn is een wereld waar alle vakmensen samen verbonden zijn en elkaar willen helpen op zakelijke gebied. Het enige wat je hoeft te doen is op jou LinkedIn-pagina je CV delen en dan kan je netwerken met mensen die jou bijvoorbeeld kunnen helpen zoeken naar een nieuwe baan, als je opzoek bent naar een specifieke baan. Je kan ook mensen vragen stellen over een bepaald vak of een bedrijf waar zij eerder hebben gewerkt en ervaring hebben met bepaalde programma’s. Op dit sociale kanaal kun je ook grote bedrijven in de gaten houden waar jij interesse in hebt, zo kun je bijvoorbeeld zien als zij een nieuwe vestiging geopend hebben of als zij een nieuwe dienst of product op de markt gaan brengen.

De mogelijkheden

Voor mij heeft LinkedIn heel veel deuren geopend. Ik ben dankzij LinkedIn in contact gekomen met allerlei soorten mensen die mij op zakelijk gebied geholpen hebben. Het platform geeft mij heel vaak motivatie om nog harder mijn best te doen. Dit omdat iedereen leuke content post dat zij bijvoorbeeld hun diploma hebben gehaald of een nieuwe baan hebben waarmee ze heel erg blij zijn. Dat geeft mij een heel goed gevoel en motiveert mij om geconcentreerd te blijven.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist