Betekenis van: Link farm

« Terug naar Marketing Begrippen

Link farm zijn gerelateerde websites die backlinks naar elkaar verwijzen. Dit is een vorm van SEO. Toch is het effect niet zo groot meer.

Wat is link farm?

Websites kunnen links plaatsen die verwijzen naar een website. Dit verhoogt de autoriteit voor een website. En zal de vindbaarheid op Google beter zijn. Vandaar dat bedrijven samenwerken voor link farm. Deze websites zijn wel op een manier aan elkaar gerelateerd. Filialen van een franchise kunnen backlinks tussen elkaar plaatsen. Dit geld ook voor websites die dezelfde doelgroep hebben.

SEO strategie via link farm?

Bij SEO gaat het om organisch hoger te ranken in zoekmachines. Backlinks naar jouw website helpt daar bij. Maar zijn de websites die naar je linken relevant? Als dit niet het geval is. Kan het juist negatief invloed hebben op je ranking. Google is zelf ook een bedrijf. Zij willen het beste bieden aan bezoekers. Dus hebben zij niks aan links die niet relevant aan elkaar zijn. Je wilt geen blog over zwangerschap die linkt aan een winkel met alcoholische dranken.

Google richtlijnen

Linkuitwisselingprogramma’s gaan in strijd met de richtlijnen van Google. Al gaat het bij link farm om kwalitatieve links. Er is in het verleden veel misbruik gemaakt van linkruil. Waardoor het effect van backlinks een stuk beperkt is.

Hogere positie in Google

In theorie zorgt link farm voor hogere ranking in Google. Maar tegenwoordig wordt door SEO specialisten geadviseerd om deze vorm van linkbuilding niet toe te passen. Traditionele linkbuilding werkt veel beter. Hierbij zorg je ervoor dat de content op je website kwalitatief sterk is. En de website en content moet ook SEO vriendelijk zijn. Op deze manier zullen website dit willen gebruiken voor hun eigen website. Waardoor zij een hyperlink plaatsen naar jouw website. Als de lezer daarop klikt, zal diegene uit komen op je website. Dit soort links hebben autoriteit. Dit wordt ook wel het link autoriteit genoemd.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist