Betekenis van: Link building

« Terug naar Marketing Begrippen

Link building is meer relevante backlinks krijgen naar jouw website. Zoekmachines zoals Google zal jouw website zien als een autoriteit rondom het onderwerp van je website. Dit gaat voor een stijging voor jouw zijn in Google.

Definitie link building

Link building gaat alleen om kwalitatieve links verkrijgen van derde websites. Links die weinig tot geen relevantie hebben met jou onderwerp hebben amper positieve invloed voor jou bedrijf. Zeker links via websites die niet hoog staan in de Google ranking kan het misleidend over komen. Met het kwalitatief bouwen van links kan je hoger in Google komen.

Hoe start je?

SEO en link building dragen waarde aan elkaar. Want SEO is een marketing verzamelnaam voor technieken om de vindbaarheid van je website te verbeteren. Voordat je start is het belangrijk dat je weet dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Want mensen zullen niet zomaar een link plaatsen dat de kwaliteit van hun website beschadigd. Start met interne bouwen van links. Dit doe je door content te schrijven met bepaalde woorden die een link bevatten. Deze linken weer door naar andere content binnen in jouw website. Na een tijdje zal je een heel web hebben met links. Juist met deze kwalitatieve content zal je zien dat er back links naar jouw website leiden.

Waarom is link building belangrijk?

  • Hogere posities in Google

Link building verhoogt de effectiviteit van SEO. Daarom zetten wij zij het liefst allebei in.

  • Meer vertrouwen en autoriteit

Als er meer links naar je website linken dan straalt dat vertrouwen uit en ziet Google de site als autoritair.

  • Meer verkeer naar uw website

Met meer links stimuleer je het verkeer naar uw website. Ook komt er meer verkeer uit zoekmachines.

Zorg ervoor dat je continu analyses uitvoert. Want er is regelmatig updates omtrent het bouwen van links. Daarom is het ook belangrijk om dat er nieuwe technieken bij komen of veranderen.

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO waarbij links tussen websites worden gemaakt. Dit helpt zoekmachines te begrijpen hoe sites aan elkaar gerelateerd zijn en ze dienovereenkomstig te rangschikken.

Wat zijn links?

Links zijn simpelweg tekst of afbeeldingen die terugverwijzen naar een andere website. Ze worden vaak gebruikt als kwaliteitskenmerk door zoekmachines. Zoekmachines gebruiken deze signalen om te bepalen of een site hoger in de zoekresultaten moet verschijnen.

Ontdek hoe je meer links krijgt

Er zijn twee belangrijke manieren om links te bouwen: gastposten en outreach. Bij het plaatsen van een gast wordt een artikel op andere websites geplaatst met het verzoek het op hun eigen site te plaatsen. Outreach houdt in dat je rechtstreeks contact opneemt met sites om hen te vragen jouw link aan hun site toe te voegen. Beide methoden vereisen geduld en doorzettingsvermogen.

Leer hoe je link building effectief kunt gebruiken

Als je links wilt bouwen, moet je begrijpen op wat voor soort links je moet richten. Je kunt hier achter komen met behulp van een gratis online tool genaamd Ahrefs. Dit zal je laten zien waar jouw concurrenten links vandaan halen en wat voor soort links ze ontvangen.

Het eerste waar je naar wilt kijken, is de ankertekst die in de links wordt gebruikt. Als je bijvoorbeeld ziet dat ‘Best Buy’ wordt gebruikt als ankertekst, weet je dat er naar de site is gelinkt omdat ‘Best Buy’ elektronica verkoopt. Als je ziet dat ‘Amazon’ wordt gebruikt als ankertekst, kun je ervan uitgaan dat de site naar Amazon heeft gelinkt omdat de eigenaar wil dat mensen daar producten kopen.

Verwerk link building op natuurlijke wijze

Als je eenmaal weet wat voor soort links je wilt ontvangen, kun je ze zelf gaan bouwen. Er zijn twee belangrijke manieren om dit te doen: de ene is door gastposten en de andere is door outreach. Bij het plaatsen van een gast wordt een artikel voor een andere website geschreven en gevraagd om het op hun site te publiceren. Outreach houdt in dat je contact zoekt met mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in een link naar jouw site.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist