Betekenis van: Link autoriteit

« Terug naar Marketing Begrippen

Link autoriteit is binnen link building de relevantie en kwaliteit van een website met een backlink naar jouw website of pagina. Zo wil je een heel web van kwalitatieve links bouwen.

Wat is link autoriteit?

Een SEO vriendelijke en kwalitatieve website heeft in Google veel autoriteit. Als je zoekt naar elektronicawinkel zie je dat mediamarkt in de top 3 staat. Zij staan zo hoog, omdat zij een groot bedrijf zijn en de website is goed opgebouwd voor klanten. Stel jij hebt een webshop voor elektronica en je maakt informatief sterke blogs. Mediamarkt zou dit content best kunnen gebruiken en een backlink plaatsen naar jouw webshop. Dit is een link met hoge autoriteit. Hoe je meer je hiervan hebt hoe hoger de link autoriteit

De factoren van link autoriteit

De data hiervan is niet echt bekend, omdat zoekmachines zoals Google het achterhouden. Wij kunnen wel uitsluiten dat links van ontrouwbare bronnen snel gescand worden door zoekmachines. De algoritme wordt steeds aangepast om de autoriteit te bepalen van de links.

Part van een SEO-plan

Link building is een belangrijk aspect binnen in SEO (Search Engine Optimalization). Hoe hoger jouw website komt hoe meer potentiële klanten je binnentrekt. Vandaar dat het creëren van een hoge link autoriteit onmisbaar is. Alleen met het creëren van een hoge autoriteit komt ook veel kosten bij en tijd. Bedrijven zullen niet zomaar backlinks plaatsen. Vandaar dat jouw eigen website eerst van relevantie en kwaliteit moet spreken. De waarde van links van kleinere website kan je ook veel brengen.

Ankerlinks

Dit is het gekleurde woord binnen in een tekst met een link naar externe of interne pagina. Het gemak voor de bezoeker verhoogt hierdoor. Dit omdat zij makkelijker aan informatie komen in plaats van dat zij van alles binnen in de website moeten zoeken. Google heeft in 2012 wel aangegeven dat niet echt meer de positie bepaalt van jouw website in Google.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist