Betekenis van: Liken

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is liken?

Liken is een knop wat veel op sociale mediakanalen te zien is waar je op kan klikken als je iets interessant vindt. Je kan posten en berichten like op sociale mediakanalen zoals facebook, Instagram en Twitter. Je kan berichten liken als je het leuk vindt en later nog terug wil zien. Als je een bericht liket laat je zien aan de gebruiker dat zijn bericht wordt gewaardeerd en kan deze persoon op deze manier zijn doelgroep bepalen.

Met een het drukken op een duimpje button kan je een persoon steunen. Soms vragen gebruikers of mensen willen helpen met het behalen van hun like target om iets te behalen. Dat doen vaak artiesten op sociale mediakanalen. Ze laten een demo horen op hun mediakanalen en vragen hun fans om zoveel mogelijk te liken zodat het nummer uit wordt gebracht.

Disliken en liken

Naast liken kan je ook filmpjes disliken. Dat gebeurt vooral op de mediakanaal genaamd YouTube wat iedereen tegenwoordig gebruikt. Op YouTube kan je ervoor kiezen om filmpjes te liken en om filmpjes te disliken. Als je een film disliket krijg je dat filmpje ook niet meer te zien en weet YouTube dat ze je niet dat soorten type filmpjes moeten laten zien.

Hartjes

Naast duimpjes heb je ook hartjes. Deze methode wordt vooral gebruikt op de mediakanaal genaamd Instagram. Je kan een post op Instagram liken door op een hartje te drukken. Hartjes geven mensen een warmer gevoel en wekt emotie op. Dat is een van de redenen waarom Instagram zo groot is geworden.

Sterren

Op websites kan je sterren achterlaten als review inplaats van een duimpje. Met sterren tonen bedrijven aan consumenten dat ze betrouwbaar zijn en kwaliteit leveren. Van alle scores worden een gemiddelde berekend. Uit onderzoek kan je zien dat bedrijven met een score van 4.1 en 5.5 heel veel betrouwbaar overkomen bij klanten.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist