Betekenis van: Leadcampagne

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een leadcampagne?

Een leadcampagne is een actie dat ervoor moet zorgen dat er meer wordt verkocht. Leads zijn mensen die interesse hebben in een product. Alleen hebben ze nog niet betaald voor de dienst of product. Leads is een zakelijk begrip. Het woord lead zou je vaker horen als je in een organisatie werkt. Met een leadcampagne ga je bewust op zoek naar potentiële klanten. Je wilt met een leadcampagne consumenten overhalen om jou product of dienst te kopen. Een leadcampagne wordt op verschillende plekken gehouden. het kan online geoarganiseerd worden of in een winkel.

Als je een leadcampagne opzet komt conversie bij kijken. Bij dit soort campagnes vraag je om klantgegevens om later contact op te nemen. Lead campagnes worden op verschillenden plekken gehouden. Je kan op verschillende plekken een campagne houden. In de winkels worden dit soort campagnes gehouden. In winkels proberen bedrijven met een leadcampagne hun producten of diensten te verkopen aan potentiële klanten.

Propositie

Veel leadcampagnes proberen consumenten over te halen met een korting of aanbieding. Dat noem je een propositie. Met een aantrekkelijke aanbieding zijn of een extra product wat de consument kan krijgen.

Commissie

Mensen die een goede lead aanleveren krijgen meestal een commissie. Het is belangrijk dat je van tevoren weet hoeveel commissie je kan krijgen. Je kan ook kijken wat de concurrenten vergoeden voor een lead. Op deze manier kan je zien wat interessant is voor een Publisher. Voor een commerciële organisatie zijn klanten meer dan goed. Alleen zijn niet alle klanten gelijk. Meestal krijgen consumenten korting bij een leadcampagne. Alleen komen ze vaak niet meer terug. Dat kost vaak de organisatie veel geld. Daarom leggen bedrijven contacten op met klanten. Op deze manier zien ze later wat de waarde van de klant is. Potentiele klanten krijgen meestal meer aanbiedingen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist