Betekenis van: Lead

« Terug naar Marketing Begrippen

Een lead is iemand die iets wil kopen. Dit kan een persoon, bedrijf, product of dienst zijn. Om leads te genereren, moet je bewustzijn voor je bedrijf creëren. Dit betekent dat mensen kennis moeten maken met uw producten en diensten.

Verschillende manieren om leads te genereren

Leadgeneratie is een belangrijk onderdeel van elke marketingstrategie. Het helpt bedrijven groeien door nieuwe klanten aan te trekken en bestaande om te zetten in loyale klanten. Je kunt dit op verschillende manieren doen. 

Maak een e-mail marketing campagne.

Een van de gemakkelijkste manieren om leads te genereren, is via e-mail marketing. Met dit type marketing kun je rechtstreeks berichten sturen naar mensen die interesse hebben getoond in jouw producten of diensten.

Als je een e-mail marketing campagne wilt maken, zijn er verschillende dingen die je moet overwegen voordat je jouw eerste bericht verzendt. Bepaal eerst wat voor soort inhoud je in jouw e-mails wilt opnemen. Je kunt ervoor kiezen om informatie over nieuwe producten, speciale aanbiedingen of ander relevant nieuws te sturen. Denk vervolgens na over de frequentie van jouw e-mails. Wil je ze een keer per maand versturen? Eens per twee weken? Of misschien een keer per dag? Bepaal ten slotte of je tekst- of HTML-opmaak (Hypertext Markup Language) wilt gebruiken. Tekstopmaak is gemakkelijker te lezen dan HTML-opmaak, waarvoor gebruikers extra software moeten downloaden.

Bouw een landingspagina voor leads

Een landingspagina is een online pagina die speciaal is ontworpen om bezoekers om te zetten in klanten. Ze hebben een duidelijke call-to-action (CTA) knop die bezoekers naar een andere pagina leidt.

Het doel van een landingspagina is om mensen erop te brengen en ze een bepaalde actie te laten ondernemen. Dat kan zijn aanmelden voor een nieuwsbrief, het invullen van een formulier, het downloaden van een freebie of het kopen van een product. Je wilt ze naar de juiste plek op jouw site leiden, wat betekent dat je een duidelijke CTA-knop moet hebben.

Verleid mensen om lead te worden

Een van de gemakkelijkste manieren om leads te genereren, is door een lead magneet te maken. Dit is een freebie die mensen verleidt om zich aan te melden voor iets. Voorbeelden hiervan zijn e-boeken, whitepapers, webinars, enz.

Maak een opt in formulier op je website

Een goed optin-formulier zal mensen vragen om hun naam en e-mailadres in te voeren. Het moet ook een duidelijke call-to-action (CTA) bevatten met instructies voor het voltooien van het aanmeldingsproces.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist