Betekenis van: Lead Nurturing

« Terug naar Marketing Begrippen

Lead Nurturing is een belangrijk onderdeel van elk verkoopproces. Het gaat om het verzorgen van leads voordat ze klant worden, zodat wanneer ze uiteindelijk contact opnemen om te kopen, je klaar bent om de verkoop te sluiten.

Ken de reis van je klanten

Om leads effectief te nurturen, moet je weten waar ze zich in de koopcyclus bevinden. Dit zal je helpen te bepalen hoe je hen kunt benaderen en welke berichten je moet verzenden.

De eerste stap is het begrijpen van de reis van de klant. Je moet in staat zijn om de stadia van de reis van de koper te identificeren, waaronder bewustzijn, interesse, overweging, beslissing, aankoop en loyaliteit. Zodra je weet waar jouw klanten zich bevinden, kun je jouw berichtgeving hierop afstemmen. Als je bijvoorbeeld merkt dat mensen die jouw website bezoeken geïnteresseerd zijn in jouw product, wilt je ze misschien leren waarom jouw product beter is dan andere. Als je merkt dat mensen die jouw Facebook-pagina hebben bezocht, overwegen om jouw product te kopen, kun je sociale media gebruiken om hen aan te moedigen nu te kopen. En als je merkt dat mensen al trouw zijn aan je merk, kun je contentmarketing inzetten om ze betrokken te houden.

lead nurturing

Maak sterke landingspagina’s

Een van de grootste fouten die bedrijven maken bij het koesteren van leads, is dat ze geen goede bestemmingspagina hebben. Als je e-mails stuurt naar mensen die niet geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst, verspilt je kostbare tijd.

Creëer een e-mail reeks die werkt

Een lead nurturing e-mail reeks moet beginnen met een aanbieding die relevant is voor de behoeften van de prospect. Het moet ook waarde bieden door iets nieuws of anders aan te bieden dan andere aanbiedingen die je hen hebt gestuurd.

Wees consistent met je uitingen

Een van de grootste fouten die marketeers maken bij het omzetten van leads in klanten, is inconsistentie. Ze sturen e-mails, posten berichten op sociale media en praten zelfs met mensen aan de telefoon, maar ze lijken nooit door te zetten. Het is gemakkelijk om leads uit het oog te verliezen, omdat er zoveel gebeurt. Probeer dit te voorkomen door goed te plannen en niet op te geven.

Bouw vertrouwen op door authentiek en herkenbaar te zijn

Om vertrouwen op te bouwen bij uw prospects, moet je hen laten zien wie je bent als merk. Dit betekent authentiek en herkenbaar zijn.

Wanneer je voor het eerst iemand ontmoet die nieuw is, wil je ze leren kennen. Je kunt vragen stellen over wat ze doen, waar ze wonen en wat hen drijft. Hetzelfde geldt voor jouw klanten. Door vragen te stellen, leer je er meer over, waardoor je beter contact kunt maken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist