Betekenis van: Lead Generation

« Terug naar Marketing Begrippen

Lead Generation is het proces van het genereren van leads door middel van marketingcampagnes. Het omvat het identificeren van potentiële klanten die mogelijk jouw product of dienst willen kopen, en deze leads koesteren totdat ze verkoop gekwalificeerd zijn.

Verschillende manieren van Lead Generation

Maak een e-maillijst voor Lead Generation.

Je kunt beginnen met het maken van een e-maillijst. Hiermee kun je e-mails verzenden naar mensen die interesse hebben getoond in wat je doet. Als je MailChimp gebruikt, kun je eenvoudig een e-maillijst opzetten.

Nadat je jouw e-maillijst hebt gemaakt, kun je een reeks e-mails maken waarmee je leads kunt genereren. Als je bijvoorbeeld producten online verkoopt, kun je klanten een e-mail sturen waarin wordt gevraagd zich aan te melden voor jouw nieuwsbrief. Of, als je diensten aanbiedt, kun je hen vragen een formulier in te vullen. De sleutel hier is om creatief te zijn en out of the box te denken.

Maak een landingspagina

Een landingspagina is een webpagina die is ontworpen om bezoekers om te zetten in klanten. Het is een goed idee om er een te maken voor elke lead generation methode die je gebruikt.

De eerste stap bij het bouwen van een nieuwe pagina is kiezen welk type inhoud je wilt delen. Je moet iets kiezen dat uw doelgroep zal aanspreken. Als je bijvoorbeeld afslankproducten verkoopt, kun je een bestemmingspagina maken met informatie over de voordelen van lichaamsbeweging. Als je zakelijke diensten verkoopt, kun je een bestemmingspagina maken met advies over het schrijven van een cv. Wat je ook besluit op jouw pagina te plaatsen, zorg ervoor dat deze duidelijke calls-to-action (CTA’s) bevat. Deze CTA’s zijn knoppen die gebruikers vragen om specifieke acties uit te voeren. Een CTA kan bijvoorbeeld zijn: ‘Meer informatie over ons programma voor gewichtsverlies’.

Schrijf artikelen

Als je meer leads wilt genereren, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Je kunt artikelen schrijven, video’s maken, websites bouwen en zelfs evenementen organiseren. Elk van deze methoden heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Begin een blog

Een blog is een van de gemakkelijkste manieren om online leads te genereren. Het is ook een uitstekende manier om jezelf te profileren als een expert in je vakgebied. Er zijn tal van gratis blog platforms, zoals WordPress.com, Tumblr en Medium.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist