Betekenis van: Landingspagina

« Terug naar Marketing Begrippen

Een landingspagina is een webpagina die bezoekers naar een andere webpagina leidt. Het wordt vaak gebruikt voor advertentiedoeleinden, maar het kan ook nuttig zijn voor andere soorten inhoud, zoals blog posts of e-boeken. Na een bezoek aan een landingspagina gaan bezoekers vaak over tot aankoop, verlaten ze de website of gaan ze over tot een andere actie. 

Kies een onderwerp dat uw publiek zal aanspreken

Je moet een onderwerp kiezen dat jouw publiek zal aanspreken. Als je een blogpost schrijft over iets dat je interesseert, dan zou je kunnen overwegen om te schrijven over datgene waar je van houdt. Als je echter schrijft over iets waarvan je denkt dat mensen het interessant zouden vinden, dan vinden mensen je pagina leuker en gaan ze over op actie. 

Gebruik duidelijke CTA’s 

Als je eenmaal een onderwerp hebt gekozen, moet je een call-to-action kiezen. Dit betekent dat je moet beslissen wat je wilt dat bezoekers doen wanneer ze op uw pagina terechtkomen. Het kan zo simpel zijn als hen vragen zich te abonneren op je e-maillijst, of het kan ingewikkelder zijn, zoals aanmelden voor een gratis proefperiode.

Voeg afbeeldingen toe aan je landingspagina

Voeg ook afbeeldingen en video’s toe aan jouw landingspagina’s. Deze elementen helpen je bezoekers naar je site te trekken en ze daar langer te houden. Studies tonen zelfs aan dat mensen bijna twee keer zoveel tijd besteden aan het kijken naar afbeeldingen dan aan het lezen van tekst.

A/B test koppen op je landingspagina

Test verschillende koppen en beschrijvingen om er zeker van te zijn dat je landingspagina effectief is. Dit zorgt ervoor dat jouw boodschap duidelijk en overtuigend is.

Analyseer verschillende landingspagina’s

Je moet ook overwegen welk type landingspagina je nodig heeft. Als je een product verkoopt, wil je misschien een verkooptrechter gebruiken. Als je echter een service probeert te promoten, wil je misschien een landingspagina voor het genereren van leads.

Het doel van een landingspagina is om bezoekers om te zetten in leads. Er zijn twee soorten landingspagina’s: leadgeneratie en conversie pagina’s. Landingspagina’s voor het genereren van leads zijn ontworpen om interesse in je bedrijf te wekken en om ervoor te zorgen dat mensen kiezen om informatie van je te ontvangen. Conversie Pagina’s zijn ontworpen om mensen te helpen een specifieke actie uit te voeren, zoals het downloaden van een gratis e-boek, het uitvoeren van een aankoop of het aanmelden voor een nieuwsbrief.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist