Betekenis van: Kwaliteit

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is kwaliteit?

Kwaliteit is een kenmerk waarmee je je kan onderscheiden met concurrenten en het zorgt ervoor dat je aan de behoefte van je klanten voldoet. Het aantal kenmerken van een product zorgen ervoor dat het aan de behoefte van de klanten nakomt. De deugdelijkheid van een product kan ervoor zorgen dat de klant zeer tevreden is en terugkomt voor meer aankopen. Deugdelijkheid is een kenmerk die emotie los brengt bij je klanten.

Behoefte van de consumenten

Kwaliteit is een strategische asset. Met deugdelijkheid kan je je onderscheiden van de concurrenten. Deugdelijkheid is niet alleen een standaard. Alle klanten hebben een andere standaard en verwachtingen. Soms is het niet genoeg voor een klant wat je te bieden hebt. Dan is de kwaliteit wat je biedt niks waard voor je klant. Daarom is het belangrijk om met alle soorten klanten rekening mee houden.

Persoonlijk kwaliteit

Persoonlijk kwaliteit is een kenmerk die je aan je werknemers meegeeft. Je traint je werknemers om je klanten optimaal te helpen. Het WP-niveau is een prestatie dat een werknemer presteert.  Het IP-niveau is het prestatie dat een werknemer naar verlangt. Het verschil van WP en IP zit in de ontwikkeling van een werknemer. Door Werknemers te leren omgaan met klanten en beter communiceren kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van de dienst omhoog gaat.

Kwaliteitsscore

Kwaliteitsscore is een score die google verleent aan zoekwoorden in Google Ads. De kwaliteitsscore wordt in getallen gemeten, namelijk cijfer 1 tot 10. Een goede kwaliteitsscore zorgt ervoor dat de kosten per kik wordt verlaagd en de positie van je advertenties hoger komen in Google. De factoren die de kwaliteitsscore bepalen zijn de ervaring van de bezoeker op een pagina. Het percentage van de bezoekers die op jouw advertenties doorklikt heeft ook invloed op de score. Kwaliteit is een online tegenwoordig ook heel erg belangrijk.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist