Betekenis van: KVK

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is de KVK?

KVK staat voor kamer van koophandel. Als je een aan een onderneming wilt beginnen schrijf je je in bij de kamer van koophandel. Als je geregistreerd staat bij de kamer van koophandel ben je official een ondernemer. De kamer van Koophandel helpt ondernemers met hun avontuur in het bedrijfsleven. Dit organisatie helpt je met alle vragen die je hebt als ondernemer. Je wordt geholpen met het opzetten van je bedrijf. Kamer van koophandel geeft advies aan de overheid. Het is een organisatie die heel erg zelfstandig te werk gaat.

Hoe is de KVK ontstaan?

De kamer van koophandel komt van oorsprong uit Frankerijk. Honderden jaren geleden werd de kamer van koophandel opgericht. Het werd ook Chambre de Commerce genoemd. Zij beschermden de belangen van handel. Het systeem van Chambre de Commerce werkte zo goed dat het zich verspreidde in andere landen. De eerste kamer van koophandel werd opgericht in Rotterdam.

Wat doet de Kamer Van Koophandel?

KVK is schakelstuk voor bedrijven en de overheid. De kamer van koophandel registreert bedrijven en organisaties. Daarnaast advieseren ze ondernemers. Het belangrijkste taak van de kamer van koophandel is het bijhouden van handelsregisters.

Wat is een KVK-nummer?

Als je je inschrijft bij de kamer van koophandel worden er om gegevens gevraagd. Deze gegevens worden opgeslagen in de database van de kamer van koophandel. Enkele gegevens worden openbaar gemaakt. Een daarvan is je KVK-nummer. Een KVK-nummer bestaat uit acht cijfers. Elke ondernemer heeft een KVK-nummer als ze geregistreerd staan bij de kamer van koophandel. Je bedrijfsnaam en vestigingsgegevens worden ook openbaar gesteld door de kamer van koophandel.

Ben je verplicht om je in te schrijven bij Kamer Van Koophandel?

Je moet je inschrijven bij de KVK als je echt gaat ondernemen. Als je producten of diensten verkoopt aan consumenten vindt de Kamer van Koophandel dat je een ondernemer bent. Op dit moment ben je verplicht om je in te schrijven bij de kamer van koophandel.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist