Betekenis van: Kunstmatige Intelligentie

« Terug naar Marketing Begrippen

Kunstmatige intelligentie is een tak van de informatica die zich richt op het bouwen van machines die functioneren zoals mensen. AI wordt vaak geassocieerd met machine learning. Hierbij kunnen computers leren zonder expliciet geprogrammeerd te zijn. In de afgelopen jaren is AI toegepast op veel verschillende gebieden, waaronder geneeskunde, financiën, productie en zelfs landbouw.

Verschillende vormen van kunstmatige intelligentie

Machinaal leren in kunstmatige intelligentie

Machinaal leren is een subset van kunstmatige intelligentie waarbij een computer wordt getraind om specifieke taken uit te voeren met behulp van gegevens. Deze taken kunnen variëren van het identificeren van objecten in afbeeldingen tot het helpen van artsen bij het diagnosticeren van patiënten. Machine learning-algoritmen leren zichzelf op basis van ervaring hoe ze deze taken kunnen uitvoeren.

Diep leren

Diep leren is een subset van machine learning die neurale netwerken gebruikt om computers te trainen om patronen in gegevens te herkennen. Neurale netwerken zijn complexe wiskundige modellen die zijn geïnspireerd op het menselijk brein. Ze hebben twee lagen; input en output. Invoerlagen ontvangen informatie uit de omgeving, terwijl uitvoerlagen informatie terugsturen naar de omgeving.

Versterkend leren

Reinforcement learning is een vorm van machine learning waarbij een systeem zijn eigen doelen en acties leert. Een algoritme voor het leren van bekrachtiging krijgt feedback over de vraag of zijn acties succesvol waren of niet. Als de actie succesvol was, krijgt het algoritme een beloning; als de actie niet succesvol was, krijgt het algoritme een straf.

Zelfrijdende auto’s

Zelfrijdende auto’s gebruiken sensoren om hun omgeving te detecteren en passende maatregelen te nemen. Sensoren verzamelen informatie over de omgeving van de auto, zoals verkeerslichten, verkeersborden, voetgangers en voertuigen. Op basis van de verzamelde informatie nemen zelfrijdende auto’s beslissingen over wat ze vervolgens moeten doen.

Al met al is kunstmatige intelligentie erg in ontwikkeling geweest de afgelopen jaren. Bovendien worden er de komende jaren nog vele ontwikkelingen gedaan.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist