Betekenis van: Koude acquisitie

« Terug naar Marketing Begrippen

Koude acquisitie is het vormen van een relatie met een onbekende potentiële klant doormiddel van cold calling. Als bedrijf kan je niet voor altijd omzet halen uit je bestaande klanten. Het is ook van belang om nieuwe klanten te hebben.

Het verschil tussen koude acquisitie en warme acquisitie

Waar er bij koude acquisitie sprake is van een onbekende relatie tussen de verkoper en klant. Is er bij warme acquisitie wel een relatie. Om deze reden is er bij koude acquisitie kans op succes kleiner. De kans is best groot dat je hier en daar wordt afgewezen. Omdat de behoefte bij de klant nog opgewekt moet worden. Bij warme acquisitie hoef je ook minder voorbereiding te doen, aangezien je de klant al best goed kent. Bij beide kost het veel tijd en energie.

Drie gouden tips

1. Ken je droomklant

Winkel met allemaal verschillende snoepjes zal niet gauw een kleding webshop bellen. Dat moet je dus ook voor jouw bedrijf weten welke klant bij jou past. Begin met onderzoeken en analyseren van de doelgroep. Met deze informatie kan jij je goed voorbereiden op het gesprek

2. Onderscheidend vermogen

Telkens een herhaling van hetzelfde gaat na een tijdje irriteren. Vandaar dat het belangrijk is dat je je zelf kan onderscheiden van de concurrentie. Zo word je en blijf je voor een lange tijd top of mind. Dit stukje kan je niet kopiëren van andere. Het moet een USP zijn wat je bedrijf maakt. Een stukje humor is goede stap richting een fijne relatie.

3. Trust the process

De persoon is niet bereikbaar of die stuurt je weer door. Er zijn allemaal redenen dat iemand niet wilt of kan. Het zijn tevens ook mensen die hun eigen leven hebben. Met die gedachtegang zal jij volhouden en uiteindelijk de juiste persoon vinden. Natuurlijk zoals het kennen van je droomklant kan je uitzoeken wanneer diegene meestal tijd heeft

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist