Betekenis van: Koopgedrag

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is koopgedrag?

Koopgedrag is wanneer consumenten de drang hebben om producten of diensten aan te schaffen. Voor bedrijven is omzet halen een uitdaging. Zeker als een bedrijf een nieuwe artikel toevoegt aan zijn assortiment. De koopgedrag van consumenten verandert met de jaar waardoor verkopers hun assortiment ook aan moeten passen. Wat is het geheime ingrediënt om consumenten over te halen om jouw producten te kopen? 

Gemak speelt een groot rol bij koopgedrag

Met gemak kan je de aankoopgedrag van consumenten prikkelen. Het heeft een groot invloed op omzet. Onderzoekers hebben ontdekt dat consumenten die langer in een winkel blijven meestal meer geld uitgeven. Dat kan komen doordat de winkel mooi ingericht is of omdat het personeel de klanten vriendelijk geholpen heeft. Hierdoor voelen consumenten zich op hun gemak waardoor ze langer in een winkel blijven wat kan lijden tot aankopen. 

Inspelen op behoefte

Een product of een dienst speelt ook een groot rol bij koopgedrag van consumenten. Essentiële producten zijn artikelen waar consumenten naar uitkijken. Zij kopen het product of een dienst in omdat zij het nodig hebben. Neem als voorbeeld naar de kapper gaan of een telefoon. Een toestel wordt door iedereen tegenwoordig gebruikt. Wij kunnen er allemaal bijna niet meer zonder. Daarom is een telefoon een essentieel product. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid heeft invloed op de aankoopgedrag van klanten. Duurzaamheid heeft invloed op de imago van een bedrijf. Wanneer een bedrijf een positieve imago heeft kan dat consumenten prikkelen. Duurzaamheid kan ervoor zorgen dat een bedrijf betrouwbaar over komt bij klanten. Dit zal zorgen voor meer omzet. Consumenten zien namelijk dat de kwaliteit van de product of dienst goed is. Zo zullen ze zich meer op hun gemak voelen om producten aan te schaffen. 

Service is essentieel

Een goede service is essentieel. Consumenten vinden het fijn als ze goed geholpen worden of dat er snel gereageerd wordt op hun vragen. Dit kan ervoor zorgen dat ze vaker de winkel binnen lopen of zelfs aankopen zullen doen. Met al deze aspecten kun je inspelen op de koopgedrag van de consument.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist