Betekenis van: Klikken

« Terug naar Marketing Begrippen

Klikken gebeuren binnen de online marketing wereld op het moment dat iemand op een advertentie klikt. Wanneer deze persoon klikt, wordt deze naar een web pagina gestuurd. We gebruiken de statistieken van klikken veelal om het succes van een campagne te meten. Uiteindelijk willen we er voor zorgen dat deze advertentie zoveel mogelijk klikken krijgt.

Wat zijn klikken?

Het klikken op online advertenties, afbeeldingen en knoppen is hetgeen we dagelijks doen. Overal zien we snelkoppelingen tussen verschillende websites en zoekmachines. Ook binnen Google Ads zien we dagelijks klikken. We spreken van een klik wanneer iemand op de advertentie heeft geklikt. Hierdoor wordt deze persoon doorgewezen naar de landingspagina die je hebt ingesteld. Het is belangrijk om te weten dat meerdere klikken vanuit één gebruiker worden gezien als een enkele klik. Hierdoor blijven de statistieken als de CTR in takt.

Frauderen van klikken

Op het internet zijn er helaas een aantal mensen die minder goede doelen hebben. Zo wordt er gefraudeerd met clicks. Dit wordt vaak gedaan om zoveel mogelijk op de advertenties van concurrenten te klikken. Daarmee geeft de concurrent budget uit waar niets uit zal kunnen komen. Dit noemen we klikfraude. Zoekmachines zijn echter ingesteld om de betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Zodoende hebben ze een goed werkende aanpak op klikfraude tegen te gaan.

Hoe werkt Google met een gefraudeerde klik?

Het is belangrijk om te begrijpen wat Google doet met een klik. Google kan bijhouden welke klik er goed is en welke niet. Dit gebeurt in twee gevallen, namelijk;

  • als er wordt gezien dat er doelbewust of te vaak wordt geklikt,
  • of als gebruik wordt gemaakt van een bot die dit doet.

Wanneer een dergelijke fraude wordt ontdekt hoeft de adverteerder niet voor deze klik te betalen. Zo wordt budget gewaardborgd. Middels de goede algoritmes van de zoekmachine kan adverteren zo nog altijd voor omzet zorgen. Echter, zit er altijd nog wel eens een ongeldige klik binnen een advertentie.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist