Betekenis van: Klikfraude

« Terug naar Marketing Begrippen

Klikfraude is een soort vervalsing die vaak voorkomt bij online advertenties, en wordt afgerekend op basis van klikken. In 2019 zijn adverteerders wereldwijd meer dan 23 miljard Dollar kwijtgeraakt aan advertentiefraude, en er wordt op dit moment voorspeld dat advertentiefraude heel veel Firma’s 32 Miljard gaat kosten in 2022. Volgens PPC Protect is 11% van alle klikken op betaalde zoekresultaten en 36% van de klikken fraudeleus, en dat heel veel bedrijven beschadigen en dat moet stoppen.

Maar wat is precies klikfraude precies? Heel simpel. Klikfraude is een type fraude die van toepassing is van online advertenties, en wordt afgerekend op basis van klikken. Stel je voor dat je klikt op een link met als doel publicatie en commissie te geven, dan wordt dat gezien als klikfraude.

Black Hat SEO

Klikfraude valt onder Black Hat SEO. De BHS omvat allemaal soorten technieken die ingaan tegen alle soorten normen en richtlijnen van zoekmachines. Deze richtlijnen zijn niet bedoeld om betere waarde te leveren maar om zoekmachines voor de gek te houden.

Klikfraude in de markt

Vaak wordt klikfraude uitgevoerd door bedrijven. Heel veel concurrenten gaan andere bedrijven in dezelfde sector kosten aanjagen door te klikken op hun advertenties. Klikfraude kan naast concurrentie ook een bepaalde vorm van wraak zijn door klanten die niet tevreden zijn met het bedrijf. Op deze manier krijgen hebben heel veel bedrijven last van deze vorm van fraude.

Hoe kan je klikfraude voorkomen?

Hoe voorkom je het en hoe kan je het tegenhouden? Probeer om je te richten op waardevolle websites en niet op pagina’s van lage kwaliteit want die bevatten meestal bots. Gebruik fraude protectie software. Een antifraude-programma kan je helpen minder geld te verspillen aan klikken en dat je advertentiecampagnes te optimaliseren en je conversies te verhogen, als je merkt dat je te maken krijgt met fraude, probeer dan te achter halen wat de IP-adres is. Op deze manier kan je achterhalen wie erachter zit en kan je voorkomen dat het vaker gebeurt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist