Betekenis van: Klantreis

« Terug naar Marketing Begrippen

Klantreis is een term die door marketeers wordt gebruikt om te beschrijven hoe klanten zich door de verkooptrechter van een bedrijf bewegen. Deze verkooptrechter is letterlijk een visuele weergave van hoe klanten zich door het verkoopproces van een bedrijf bewegen. Het laat zien waar ze beginnen, hoe ze elke fase van de koopcyclus doorlopen en uiteindelijk hoe ze worden omgezet in betalende klanten. De verschillende stadia van het koopproces zijn: bewustzijn, interesse, overweging, evaluatie, aankoop en na aankoop.

Het Koopproces

Een koopproces is de reeks stappen die een consument doorloopt wanneer hij besluit iets te kopen. Het begint met onderzoek, waaronder het bekijken van beoordelingen, het lezen van productbeschrijvingen, het bekijken van producten van concurrenten, enz. Zodra de beslissing is genomen, doorloopt de koper vervolgens het aankoopproces, wat inhoudt dat hij een winkel zoekt, een aankoop doet, betaalt voor het item, het ontvangen en ten slotte ervan genieten.

klantreis

Stappen van de klantreis

Ontdekking van de klant

Klantontdekking is de eerste stap in elke klantreis. Om te begrijpen wat klanten willen, moeten we weten wie ze zijn en waar ze vandaan komen. We moeten erachter komen wat hun pijnpunten zijn en hoe ze omgaan met ons merk.

Identificatie van pijnpunten

Zodra we de pijnpunten hebben geïdentificeerd, moeten we de oorzaak van deze problemen identificeren. Zodra we dit hebben gedaan, kunnen we oplossingen bedenken om het probleem op te lossen.

Creatie van oplossingen

Het creëren van oplossingen is de derde stap in de klantreis. Oplossingen moeten worden gecreëerd op basis van de grondoorzaken van de pijnpunten. Als de oplossing de oorzaak van het probleem niet aanpakt, zal het niet werken.

Implementatie

Implementatie is de laatste stap in de klantreis en omvat het ondernemen van actie op de oplossing. Dit kan het doorvoeren van wijzigingen in marketingmateriaal, productverpakkingen of zelfs het veranderen van de manier waarop het bedrijf werkt inhouden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist