Betekenis van: Klantenservice

« Terug naar Marketing Begrippen

Klantenservice is een belangrijk deel van een succesvol bedrijf. De klant helpen creëert een loyale en sterke relatie.

Wat is klantenservice?

Klantenservice kan je zien als een gratis dienst voor de klant. Jij biedt hulp en advies aan de klanten over alles wat met jou bedrijf te maken heeft. Vaak denken mensen bij klantenservice aan een klant die een probleem heeft of iets niet goed begrijpt. Dat is maar een stuk van het verhaal, want de klant kan over alles en nog wat vragen hebben. Dan is de taak aan het bedrijf om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Klantenservice is niet alleen voor klanten, maar ook voor potentiële klanten.

Direct en indirecte klantencontact

Eerst is het belangrijk dat je analyseert wat klanten graag willen weten en advies bij nodig hebben. Vanuit hier kan je informatie gaan verstrekken op je website en social mediakanalen, dit is proactieve support. Hoe meer informatie en hulp je aanbiedt via deze platformen, hoe minder je directe klantenservice hoeft te geven. Daarnaast ben je ook minder kosten kwijt aan personeel. Bij directe klantencontact moet je dan reageren op berichten, telefoontjes en e-mails. Dit is reactieve support.

Goede klantenservice

Kort gezegd is de menselijke relatie met de klant het belangrijkst. Je kan het zien als je dierbaren. Als klant wil je gehoord voelen en begrepen. Daarom is het belangrijk dat je de klant snel antwoord geeft en vooral waardevol. Het waardevolle antwoord doe je door goed te luisteren naar de klant. Natuurlijk de tijd nemen met de klant een praatje maken zorgt voor een fijne beleving. Na het contact moet de klant zich geholpen voelen en gewild. Om dit te bereiken heb je natuurlijk een goed team nodig voor je klantencontact. Dit team moet uitgerust zijn met de informatie en tools om informatie te verstrekken aan de klant.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist