Betekenis van: Klantcontact

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is klantcontact?

Klantcontact is de interactie tussen twee partijen, namelijk een onderneming en de klant van het bedrijf. De communicatie tussen een bedrijf en klant is heel belangrijk. Dit is zowel belangrijk voor de reputatie van het bedrijf en de relatie tussen het bedrijf en de klant. Door te communiceren met de klant kan je de behoefte van de klant achterhalen. Daarom is in contact blijven met je klanten cruciaal.

Wat is optimaal klantcontact?

Optimaal klantcontact is het beste manier om contact te hebben met je klanten. Hier kijk je niet alleen naar wat gunstig is voor de klant maar ook wat het beste werk voor het bedrijf. Klanten willen meestal dat ze contact hebben vanuit de servicepoint. Klanten willen bepalen wanneer er contact opgenomen wordt. De meeste klanten willen zelf bepalen met welke medewerker ze contact hebben. Een bedrijf vindt het belangrijk dat de contact snel wordt afgehandeld met succes. Vaak willen bedrijven het contact terug kunnen vinden om klanten optimaal te kunnen helpen. Bedrijven willen zo min mogelijk inspannen wanneer ze contact hebben met klanten. De contacten die bedrijven hebben moet niet veel gaan kosten, die willen ze zo laag mogelijk houden.

Wat is AVG?

Bedrijven moeten zich aan een bepaalde gedragscodes houden. Bij het behouden van klantcontact, moeten bedrijven zich houden aan de AVG wet. Deze wet is sinds 2018 ingezet om klantgegevens te beschermen . AVG staat voor algemene verordening gegeven bescherming. Dit zijn belangrijke regels waar elke onderneming zich aan moet houden om gegevens van klanten te beschermen.

Klantvriendelijkheid

Om klanten optimaal te helpen is klantvriendelijkheid heel erg belangrijk. Het is heel erg cruciaal voor een onderneming dat de klanten tevreden zijn met hoe ze zijn geholpen. Dit zorgt ervoor dat klanten met een fijne gevoel naar huis gaan en de volgende keer terug komen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist