Betekenis van: Klant

« Terug naar Marketing Begrippen

Een klant is iemand die iets bij je koopt. In het bedrijfsleven zijn klanten mensen die producten of diensten van u kopen. Om klanten tevreden te houden bieden bedrijven vaak klantenservice aan. Klantenservice is een belangrijk onderdeel van het runnen van elk bedrijf. Het is ook iets waar veel mensen mee worstelen. Leer hoe u uw vaardigheden op het gebied van klantenservice kunt verbeteren en een betere baas kunt worden.

Luister naar je klant

Luister naar hun behoeften om er zeker van te zijn dat u al het mogelijke doet om uw klanten tevreden te houden. Dit betekent vragen stellen en goed luisteren naar wat ze zeggen. Het betekent ook bereid zijn om uw bedrijfsmodel aan te passen aan hun veranderende behoeften.

Als je zakelijk succesvol wilt zijn, moet je altijd openstaan voor verandering. Je moet er nooit van uitgaan dat dingen voor altijd hetzelfde blijven. Als u uw bedrijf al een tijdje runt, is de kans groot dat u enkele wijzigingen kunt aanbrengen die uw bedrijfsresultaten kunnen verbeteren. Als u bijvoorbeeld producten online verkoopt, kunt u overwegen om gratis verzending aan te bieden. Of misschien kunt u korting geven aan mensen die meerdere artikelen tegelijk kopen.

Maak een onboarding voor nieuwe klanten

U moet beginnen met een geweldig onboarding proces voor nieuwe klanten. Dit zal hen helpen zich meteen op hun gemak te voelen bij het gebruik van uw product of dienst. Zorg voor duidelijke instructies en handige links, zodat ze gemakkelijk kunnen vinden wat ze nodig hebben.

Zorg er vervolgens voor dat je een goede gebruikerservaring biedt. Als uw website niet gemakkelijk te navigeren is, zullen uw klanten niet lang blijven hangen. Zorg voor een overzichtelijke lay-out met eenvoudige navigatieopties. Zorg er ook voor dat u afbeeldingen en tekst gebruikt die leesbaar zijn. Met al deze facetten heb je een goede onboarding staan.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist