Betekenis van: Kickoff meeting

« Terug naar Marketing Begrippen

Een Kickoff meeting is de start van een samenwerking tussen een opdrachtgever en een uitvoerende partij. In deze meeting worden doelen besproken en wordt de strategie bepaald. Deze doelen zijn afhankelijk per opdrachtgever en per branche. Bovendien kan een kickoff meeting ervoor zijn om in real-time kennis met elkaar te maken. Zo leren de opdrachtgever en opdrachtnemer elkaar kennen.

Welk doel heeft een kickoff meeting?

Een kickoff meeting kan verschillende doelen hebben. Zoals al eerder aangegeven kan dit zijn om elkaar te leren kennen. Echter, kan het ook zijn dat er een gehele strategie wordt samengesteld in gezamenlijk overleg. Zo wordt er in deze samenkomst duidelijk wie welke verantwoordelijkheden heeft. Ook worden er bepaalde doelstellingen bepaald en hier data aan gehangen. Zo worden er korte sprints samengesteld. Bovendien is dit het moment om andere praktische zaken besproken, zodat de neuzen dezelfde kant opstaan.

Hoe houd je een kickoff?

Het houden van een kickoff kan op verschillende manieren. Zo kun je ervoor kiezen om het offline te doen. Echter kan dit tegenwoordig ook gemakkelijk online. Zo kan dit via Google Meet, Microsoft Teams of Zoom.

Het moment voor eens strategie sessie

Een kickoff meeting wordt vaak gezien als de start van de strategie. Dit gebeurt bij marketing bureau’s erg vaak. Omdat alle koppen bij elkaar worden gestoken. Door concrete doelen te stellen, kpi’s af te spreken en to do’s op te schrijven wordt dit compleet. Door in te gaan op de manier van werken, de markt en de klant wordt er door de opdrachtnemer een goed beeld gecreëerd van de manier van werken. Dit is zeer belangrijk voor een sterke strategie. Op basis van al de informatie kan er worden bepaald welke budgetten, kanalen en vormen van advertenties er nodig zijn om de opdrachtgever te helpen bij zijn of haar online marketing.Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist