Betekenis van: Kick-off

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is het?

Kick-off is een meeting die bij de eerste bijeenkomst van de dag wordt gehouden waarbij de opdrachtgever het woord zal nemen. De inhoud van deze meeting kan elke keer verschillen. De inhoud van deze meeting wordt bepaald door de resultaten wat de onderneming heeft behaald in de afgelopen tijd. Een kick-off kan ook een kennismaking zijn waarbij nieuwe medewerkers elkaar leren kennen.

Kick-off is een term dat uit de voetbalwereld komt. Deze term betekent de aftrap of de start van een wedstrijd. Bij een kick-off zorg je als opdrachtgever dat al je werknemers bij elkaar komen om belangrijke informatie te delen.

Waarom een kick-off?

Een kick-off is heel belangrijk binnen een onderneming. Het zorgt ervoor dat de teamleden elkaar leren kennen. Bij een dag start vertelt de opdrachtgever hoe de onderneming er nu voor staat in de markt. Ook wordt er per afdeling de target vast gesteld en wat de taken zijn van het personeel. De dag start wordt ook vooral gehouden om iedereen binnen de onderneming te motiveren. Dit zal iedereen een samenhorig gevoel geven en ervoor zorgen dat iedereen goede resultaten gaat behalen. Een aftrap heeft een emotionele effect op de werknemers. Werknemers raken gemotiveerd om de targets te halen om hun privé doelen te bereiken.

Online

Normaal wordt Kick-off op het kantoor georganiseerd omdat het veel meer impact heeft op personeel. Tegenwoordig wordt er ook online Kick-off gegeven op Microsoft Teams of op zoom. Dat komt doordat veel bedrijven tegenwoordig op verschillende locaties gevestigd zijn waardoor zijn niet makkelijk een bijeenkomst kunnen regelen. Deze methode heeft wel het minste effect op de teamgeest, want je kan niet iedereen zijn emotie ervaren. Het voelt daarnaast minder echt als de netwerk slecht is en als geluid vaak weg valt. Het is wel nuttig om belangrijke informatie met elkaar te delen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist