Betekenis van: Keyword

« Terug naar Marketing Begrippen

Het woord of de woorden die mensen gebruiken in een zoekmachine noemen we het keyword. Op basis van dit zoekwoord gaat het algoritme van een zoekmachine vervolgens op zoek naar relevante informatie. Deze relevante informatie wordt vervolgens gesorteerd en vormen samen de zoekresultaten. Des te relevanter informatie is, des te hoger zal het komen te staan in deze lijst. Met zoekwoorden kun je op verschillende manieren zoeken. Je kunt bijvoorbeeld in Google specifiek zoeken op producten, plaatsen, websites, afbeeldingen en nog veel meer. Met Google Voice Search is het zelfs mogelijk om je zoekwoorden in te spreken. Bijvoorbeeld in je Google speaker.

Google is de grootste zoekmachine ter wereld. Hierdoor hebben ze veel controle in de ontwikkeling van hoe mensen zoeken en welke informatie er wordt getoond. Doordat Google continu en consistent het algoritme update zijn er dagelijks verschuivingen. Ook in de toekomst gaat er veel veranderen. Zo zal spraakgestuurd steeds belangrijker worden, probeert Google zo veel mogelijk informatie al in de zoekmachine te tonen en wordt lokaal zoeken steeds belangrijker.

Soorten keywords

Als het gaat om SEO en vindbaarheid. Dan zijn twee soorten keywords erg belangrijk. Namelijk Short tail keywords & long tail keywords. Het verschil tussen short tail keywords en long tail keywords is:

  • Short tail: Dit zijn keywords die heel kort zijn. Vaak gaat het om generieke termen zoals auto’s of truien. Op dit soort zoekwoorden zit erg veel concurrentie, maar er wordt ook vaak naar gezocht. De keywords bestaan uit maximaal 3 woorden.
  • Long tail: Dit zijn keywords die een stuk specifieker zijn. Dit zijn alle zoekopdrachten die bestaan uit meer dan 4 woorden. De meeste mensen zoeken op long tail zoekwoorden (meer dan 70% van de zoekers). Dit zijn vaak uiteenlopende keywords. Daarom hebben long tail zoekwoorden minder volume en minder concurrentie. Er zijn er simpelweg gewoon veel meer van en voor bedrijven zijn ze moeilijker te vinden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist