Betekenis van: Keyword tag

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een Keyword tag?

Een keyword tag is een tag die zich in de Hyper Text Markup Language van een website bevindt. Hierdoor zorgt dat je vaker wordt bezogt. Simpel gezegd, keyword tags zijn zoekwoorden die je aan je website voegt en waar je wilt dat deze gevonden kunnen worden.  

Wat is HTML?

HTML staat voor Hyper Tekst Markup Language en is een programmeertaal die gebruikt wordt voor het schrijven van een websitepagina. Een HTML-pagina is heel erg simpel en makkelijk.  Dit soort pagina´s beginnen altijd met DOCTYPE-declaratie. Een declaratie kan laten zien welke standaarden worden ingeladen.

Wat is CSS?

CSS staat voor Cascading Style Sheets en is een programmeertaal. Samen met HTML en Javascript zijn ze de 3 meest gebruikte programmeertalen. Met CSS kan je een pagina vorm geven. Met deze programmeertaal kan je je website een mooi kleur geven.

Is een keyword tag relevant?

Deze meta tag kan tot max 10 zoekwoorden of zoektermen die je voor een webpagina kan gebruiken. Deze tags worden al een aantal jaren niet meer gebruiken. Google gebruikt geen keyword tags meer om websites een hogere rang te geven. Dat heeft google expres gedaan omdat er zoveel mensen misbruik van hebben gemaakt. Tegenwoordig is het veel efficiënter om unieke content te creëren. Daarom kijkt Google nu heel erg naar de content die je creëert. Hierop kan je ook je zoekwoorden beschrijven waar je op gevonden wilt worden.

Als je meta keywords wilt gebruiken moet je ervoor zorgen dat je unieke keywords gebruikt. Op deze manier laat je met een unieke en specifieke manier zien waar je website overgaat. Wat heel veel mensen fout doen is zoektermen gebruiken waar hun website niet over gaat. Dat zorgt ervoor eigenlijk dat de zoekmachinebot niet goed zal functioneren. Door unieke content te creeren zal je meer bezoekers krijgen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist