Betekenis van: Keyword onderzoek

« Terug naar Marketing Begrippen

Keyword onderzoek is een belangrijk onderdeel van elke SEO-strategie. Het helpt je te begrijpen hoe mensen online naar informatie zoeken, waardoor je betere inhoud kunt maken en je jouw rankings kunt verbeteren. Een keyword ondezoek helpt met het bereiken van potentiële klanten voor uw bedrijf. Met behulp van verschillende tools kun je deze onderzoeken. Bovendien, is Google Tools handig om te gebruiken bij een dergelijk onderzoek.

Wat is Keyword onderzoek?

Er zijn twee belangrijke manieren om zoekwoorden onderzoek te doen: handmatig en met tools. Handmatig zoekwoord onderzoek omvat het typen van verschillende combinaties van woorden in een zoekmachine en kijken wat er naar boven komt. Deze methode is zeer arbeidsintensief en niet schaalbaar. Tools zoals SEMrush, Ahrefs en Ubersuggest maken het veel gemakkelijker om relevante zoekwoorden te vinden door een lijst met voorgestelde termen te bieden. Dit kan op basis van de zoekopdrachten van andere gebruikers. Bovendien vind je zo ook relevante andere zoekwoorden. Ten slotte wil je graag weten wat het beste past bij jouw campagne.

Focus op ‘wat is’

Als je voor bepaalde zoekwoorden hoger in Google wilt scoren, moet je je concentreren op het gebruik van ‘wat is’ in plaats van ‘hoe’-zinnen. “Wat is”-zinnen komen vaker voor wanneer mensen een zoekopdracht typen, terwijl “hoe het moet”-zinnen minder vaak worden gebruikt.

Het beste voorbeeld hiervan is de uitdrukking “wat is”. Wanneer mensen naar iets specifieks zoeken, zoals “wat is SEO”, zullen ze willen weten wat SEO is. Ze zoeken niet hoe ze het moeten uitvoeren. Als u het woord ‘hoe’ in uw title-tag gebruikt, kunt u mogelijk uw rankings schaden.

Waarom is Keyword onderzoek belangrijk?

Het uitvoeren van goed onderzoek helpt je om meer verkeer te krijgen en meer verkopen te genereren. Als mensen zoeken op je producten dan kun je door op relevante zoekwoorden te focussen, snel worden gevonden door nieuwe klanten. Bovendien straal je hier ook autoriteit mee uit. 

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist