Betekenis van: Keyword Marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Keyword Marketing is een manier van online marketing. Bij deze manier worden er bepaalde keywords gebruikt om verschillende (potentiële) klanten te bereiken. Door het specifiek richten om bepaalde zoekwoorden is het een goede manier om gesegmenteerd marketing te doen. Zo kan er doelgericht worden gewerkt. Met deze vorm van marketing worden er advertenties vertoond wanneer een persoon een bepaald zoekwoord zoekt.

Hoe werkt Keyword Marketing?

Consumenten zoeken wanneer zij interesse hebben in een product deze producten of diensten online op. Dit gebeurt in de meeste gevallen in een zoekmachine. Een voorbeeld van een zoekmachine is Google. Met Keyword Marketing kun je jouw producten of diensten tonen aan diegene die hier naar op zoek is. Door te targeten op woorden waar deze personen op zoeken. Zo wordt je weergegeven op het moment dat het er toe doet. Hierdoor is de kans op verkoop een stuk hoger. Wanneer je niet adverteert is het voor de consument een stuk moeilijker je aanbod te vinden.

Belang van standaard regels binnen marketing

Binnen elke campagne is het verstandig om tekening te houden met de basis marketing regels. Zo kunnen we een gemakkelijk voorbeeld pakken, de 4P’s. Door op alle P’s een antwoord te geven weet je waar, wanneer, hoe en voor welke prijs je een product of dienst aanbiedt.

Product: Dit is het product dat je de consument aanbiedt.
Prijs: Dit is de prijs die je bepaald voor je product.
Plaats: Dit is de plek waar je het product aan de consument toont.
Promotie: Dit is de manier waarop je de consument overhaalt tot aankoop.

Specifiek targeten op keywords

Met Keyword Marketing kan er zeer specifiek worden getarget op zoekwoorden. Doordat deze mogelijkheid er is, kun je de juiste doelgroep aanspreken. Zo kun je ervoor kiezen op de precieze productnaam te adverteren, of op een product categorie. Bovendien, kun je ervoor kiezen om bepaalde doelgroep segmenten te targeten. Zodoende, kun je steeds gerichter te werk gaan.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist