Betekenis van: Keyword Density

« Terug naar Marketing Begrippen

Keyword Density verwijst naar hoe vaak een specifiek woord voorkomt in een stuk inhoud. Als je bijvoorbeeld schrijft over een product met de naam ‘Het beste autostoeltje’, zou het zoekwoord ‘autostoeltje’ meerdere keren in het artikel willen gebruiken. Doe je dit heel vaak, dan is de zoekwoord dichtheid heel hoog. Maar als je dit heel weinig doet, dan is de dichtheid juist weer heel laag. 

Als het gaat om het optimaliseren van je site voor zoekmachines, is er geen universele formule voor de dichtheid. In plaats daarvan raden we je aan je te concentreren op het creëren van unieke inhoud die past bij jouw publiek.

Ken je doelgroep

Het is belangrijk om te begrijpen wie je doelgroep is voordat je begint met het schrijven van inhoud. Dit zal je helpen relevantere inhoud te schrijven en ervoor te zorgen dat je jouw content op de juiste zoekwoorden richt  Als je goed wilt scoren in Google, moet je weten waar mensen naar zoeken. Dat betekent dat je je publiek goed kent. De beste manier om erachter te komen waar mensen naar zoeken, is door tools zoals Google Trends en SEMrush te gebruiken. Met deze tools kun je zien welke termen trending zijn op een bepaald moment. Als je eenmaal weet waar mensen naar op zoek zijn, kun je content rond die onderwerpen maken.

Creëer unieke inhoud met keyword density

Hoe vaker een zoekwoord in jouw artikel voorkomt, hoe hoger Google het rangschikt. Te vaak kan echter schadelijk zijn voor je rankings. Volgens veel bronnen wordt het drie keer gebruiken van hetzelfde zoekwoord in één alinea zelfs als spam beschouwd.

Je kunt dus het best aan de slag gaan door unieke inhoud te maken voor elke pagina. Als je bijvoorbeeld hondenvoer verkoopt, kun je artikelen schrijven over ‘Hoe je hondenvoer kiest’ en ‘Het beste hondenvoer voor grote honden’. Je kunt ook e-boeken en whitepapers maken over onderwerpen die verband houden met je bedrijf.

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist