Betekenis van: Keyword Clustering

« Terug naar Marketing Begrippen

Keyword Clustering is een methode die door zoekmachines wordt gebruikt om te bepalen welke zoekwoorden aan elkaar gerelateerd zijn. Het helpt de relevantie van zoekresultaten te verbeteren. Een zoekwoord is een woord of woordgroep die beschrijft waar een pagina op je website over gaat. Een goed zoekwoord is relevant en wordt vaak opgezocht. 

Het is erg belangrijk om met je website op de juiste zoekwoorden te focussen. Wanneer mensen een zoekopdracht in Google typen, willen ze iets specifieks vinden. Dus als je niet de juiste zoekwoorden gebruikt, wordt je site niet weergegeven wanneer iemand naar die termen zoekt.

Zoekwoord dichtheid

Het aantal keren dat een zoekwoord op een pagina voorkomt, wordt de dichtheid genoemd. Als je veel zoekwoorden op één pagina hebt, wordt dit als een hoge dichtheid beschouwd. Als je slechts één zoekwoord per pagina gebruikt, is dit een lage dichtheid. Wanneer je zoekwoorden verwerkt in je pagina dan raden we je aan om dit op natuurlijke wijze te doen. Oftewel let goed op de dichtheid van de zoekwoorden op een pagina. 

Soorten zoekwoorden

Er zijn twee soorten zoekwoorden. Namelijk long tail zoekwoorden en short tail zoekwoorden. Long tail zoekwoorden zijn woordgroepen die 3 of meer woorden bevat. Er kunnen bij long tail zoekwoorden veel variaties worden gebruikt om hetzelfde te beschrijven. Short tail zoekwoorden bestaan uit een of twee zoekwoorden en hebben vaak heel veel volume. 

Wat is het doel van Keyword Clustering?

Het doel van Keyword Clustering is ervoor te zorgen dat er verkeer naar een website gemist wordt. Dit omdat er gekozen wordt voor een ander zoekwoord. Door de techniek worden er relevante en relaterende zoekwoorden gecombineerd worden en verwerkt in de tekst. Dit noemen we ook wel semantic keywords. Dit zijn woorden die verbonden zijn aan het hoofd zoekwoord van een tekst. Deze ondersteunen het gemak van het lezen van een tekst voor Google.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist