Betekenis van: JavaScript

« Terug naar Marketing Begrippen

JavaScript is een veelgebruikte programmeertaal. Door het werken met deze taal kunnen interactieve functies en dynamische content worden gemaakt op websites. Zo kun je denken aan slide shows, formulieren en animaties. De taal is niet moeilijk te leren. Zo is het een goede start voor iedereen die wil leren over website development. Echter is het wel belangrijk te weten wat HTMl en CSS is. Zo leer je hoe deze drie soorten talen met elkaar kunnen communiceren.

Waarom JavaScript?

JavaScript wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo kan het zijn dat er een interactieve website of app dient te worden gemaakt. Voorbeelden voor JavaScript toepassingen zijn; formulieren, animaties en interactieve elementen. Naast het gebruik van de taal op websites, wordt het ook gebruikt voor:

  • Games
  • Mobiele apps
  • Presentaties

Wat is het verschil met Java?

JavaScript en Java zijn twee totaal andere dingen. Ze hebben dan ook vrij weinig met elkaar te maken. Het zijn twee programmeertalen. Echter hebben ze belangrijke verschillen.

  • Java is objectoriënterend en JavaScript is obectgebaseerd.
  • Java is veel formeler en gestructureerder.
  • Java is een gecompileerde taal, JavaScript geïntepreteerd.
  • Java is overal te gebruiken.
  • Java verbruikt veel meer geheugen.

Is JavaScript goed voor SEO?

Deze vraag hangt geheel af van hoe de programmeertaal is gebruikt binnen de website. Het nadeel van werken met deze taal is bijvoorbeeld het gebruik van SPA’s. Hiermee wordt nieuwe content geladen zonder dat een nieuwe URL wordt geladen. Het nadeel van dit gebruik is dat zoekmachine crawlers knoppen om deze nieuwe content te laden niet altijd ziet. Zo is dit dan ook nadelig voor je SEO. Het wordt namelijk niet opgenomen door de zoekmachines. Het is dan ook erg belangrijk om rekening te houden met SEO bij het werken met JavaScript.

Door het gebruik van Google Search Console kan er worden gekeken of bepaalde pagina’s goed worden gecrawld. Zo kun je door de optie ‘Fetchen als Google’ aan te klikken, precies zien hoe een Google bot de pagina ziet. Wanneer dit anders is dan zou moeten, is er werk te doen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist