Betekenis van: Java

« Terug naar Marketing Begrippen

Java is een programmeertaal die vaak wordt gebruikt bij schrijven van software. De taal is is een general-purpose programmeertaal, dat wil zeggen dat Java gebruikt kan worden voor verschillende operating systems. Java werd voor het eerst gebruikt in begin 1995 en is ontworpen door James Gosling.

Java wordt het meest toegepast bij mobiele apps, web apps, desktop apps en embedded systemen. De taal is ontstaan uit C en C++.

De betekenis van de naam Java

De naam ‘Java’ en het logo van Java verwijzen beide naar koffie. In eerste instantie wilde Sun Microsystems (de ontwikkelaar van Java) de software ‘OAK’ noemen. Maar dit mochten ze niet van hun juristen, omdat de naam al bezet was. Na veel brainstormen en voorstellen voor een naam kozen ze uiteindelijk voor Java. Later bleven ze bij hun terminologie en introduceerden ze ook JavaBeans (software componenten) en JAR-acrhieven (datacompressie en archiefformaat).

Wat is Java

Aan de grondslag van Java ligt toch wel dat het programmeren zonder de noodzaak voor opnieuw compileren gaat. Bij Java programmeren staan 5 principes centraal. Allereerst moet het eenvoudig, herkenbaar en object-georiënteerd zijn. Ten tweede moet het robuust en veilig zijn. Ten derde moet de architectuur neutraal en overdraagbaar zijn. Ten vierde moet het optimaal presteren. En ten slotte moet het dynamisch zijn en geïnterpreteerd worden op basis van threads.

Voordelen van Java

Programmeren met Java kent een aantal voordelen, namelijk:

  • Je hoeft elk programma maar een keer te programmeren.
  • Java werkt op elk besturingssysteem.
  • Java is een onafhankelijke en open source programmeertaal.
  • Java kent veel toepassingen in bijvoorbeeld: Facebook, Amazon, Linkedin en Bol.com.
  • Java is relatief makkelijk te leren ten opzichte van andere programmeertalen.
  • De Java community is mega en blijft groeien. Er zijn nu wereldwijd zo’n 10 miljoen Java-ontwikkelaars.
  • Java is stabiel en schaalbaar.
  • Er is een groot aanbod van API Java.
  • Java is een flexibele, modulaire en uitbreidbare pogrammeertaal.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist