Betekenis van: IP-adres

« Terug naar Marketing Begrippen

Een IP-adres is het adres van een computer. Met dit adres wordt een computer herkend die op internet is aangesloten. Het is te vergelijken met een telefoonnummer. Ieder apparaat dat is aangesloten op het internet heeft een eigen code. Overigens, kan een IP ook worden gebruikt door een geheel computer netwerk. Wanneer je hier aan deelneemt val je onder dit specifieke adres.

Wat is een IP-adres?

Door het gebruik van een uniek adres is een computer te herkennen door anderen op het internet. Naast computers kunnen ook printers, mobiele telefoons, routers en andere apparaten elkaar door dit adres vinden. Zo kunnen deze apparaten met elkaar communiceren. Bijvoorbeeld, is het laten uitprinten van een Word document vanaf afstand een manier.

Hoe is een IP-adres opgebouwd?

Een adres bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste heb je een identificatienummer. Ten tweede bestaat het uit een aanduiding van het apparaat dat wordt gebruikt binnen een bepaald netwerk. Adressen bestaan veelal uit 32 bits, ook wel het IPv4-systeem genoemd. Een dergelijk systeem is in vier groepen opgedeeld van elk 8 bits. Zo worden deze groepen gescheiden door een ‘.’, in het adres dat wordt weergegeven. Elk van deze groepen heeft een getal lager dan 256.

Voorbeeld: 186.13.198.32

Echter, door het bijna opraken aan mogelijkheden aan IP-adressen werd het IPv6 systeem geïntroduceerd. Hiermee werd er gewerkt met 128 bits. Zodoende is er bijna een ontelbaar aantal adressen te maken.

Soorten adressen

Er zijn een aantal soorten adressen, welke zijn onderverdeeld in categorieën. Zo zijn er de volgende categorieën:

  • Adressen voor particulier gebruik
  • Privé adressen
  • Openbare adressen
  • Dynamische adressen
  • Statische adressen
  • Gedeelde adressen
  • Specifieke adressen

Het gebruik van de soorten IP-adressen is verschillend. Zo word de een voor particulier gebruikt en de ander voor bedrijven. Zo is er voor elke situatie een mogelijkheid. Door alle mogelijkheden die er zijn voor het gebruik is het dan ook een fijn te gebruiken systeem.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist