Betekenis van: .io domein

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een .io domein?

Een .io domein is een veel gebruikt domein voor beginnende bedrijven, engineers en programmeurs. IO staat voor Input/Output. In de basis is IO een landcode voor Britse Indische Oceaan Territorium. Echter is het ook een goede manier voor iemand die op zoek is naar een bijzonder korte domeinnaam.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een naam van een website en een URL die gebruikers meestal gebruiken om websites te bezoeken. Het wordt omschreven als een eigen online adres en zorgt ervoor dat een server op een IP-adres via een gemakkelijk bereikbaar wordt gemaakt. Wanneer je een domeinnaam aanmeldt wordt de licentiehouder van dat domein. Als je een eigen domein hebt kun je op verschillende manieren een website bouwen op dit adres. Een domeinnaam heeft heel veel invloed op je online aanwezigheid. Je kunt verschillende domeinen gebruiken zoals .com of .io. Als je meer wilt weten over .io is het belangrijk dat je een goede domeinnaam kiest.

Wat houdt TLD in?

TLD staat voor Top Level Domain is het einde van een websiteadres. TLD zijn verschillende variaties zoals .com, .net en .org. TLD maak deel uit van je online adres en speelt een rol bij Domain Name System. Dat komt omdat je DNS domeinnamen koppelt aan de webservers.

Wie maken gebruik van .io domein?

Er zijn heel veel mensen die gebruik maken van .io dan alleen inwoners van Britse Indische Oceaanterritorium. Dat komt doordat de input en de output-associatie met .io de aandacht van technische deskundige aangetrokken. De mensen die dit gebruiken verkopen meestal producten in de technische industrie. Het wordt ook gebruikt door mensen die games spelen en consoles gebruiken. Als je een unieke domeinnaam wilt is het relevant om gebruik te maken van .io. Het runnen van een website kost daarnaast ook heel veel tijd en geld. Als je gebruik maakt van .io kan het de druk verlichten en kun je kosten besparen.

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist