Betekenis van: Internetbureau

« Terug naar Marketing Begrippen

Een internetbureau is een bedrijf dat online marketing doet, websites bouwt en social media onderhoudt. Elke bureau is hierin anders, zo loopt het aanbod per bureau vrij uiteen. Het ene bureau kan alleen maar webshops bouwen, de ander alleen maar Google Adverteren en een derde alles doen. Daarnaast, zijn er ook internetbureaus die complete strategieën doorvoeren in een bedrijf.

Wat is een internetbureau?

Het maken van een marketingcampagne, website of advertentie is geen makkelijke klus. Zo is er verschillende software nodig, veel kennis en vooral veel werkuren om het te begrijpen. Hier zijn experts voor in te huren. Een internetbureau is een groep experts die deze taken voor je uit handen kunnen nemen. Zij kunnen tracking opzetten, webshops bouwen, hier advertenties voor draaien en uiteindelijk optimaliseren. De meest voorkomende diensten van een internetbureau zijn:

 • Web Design
  Web Design is het proces waarin een website wordt vormgegeven aan de hand van de huisstijl. Het wordt dan ook visueel gemaakt. In deze fase wordt nog niet gewerkt aan de interactieve functies die een website kan hebben.
 • Online Marketing
  Online marketing is alles wat wordt gedaan om een website of webshop meer verkoop te laten draaien. Dit kan middels SEO, SEA en Social advertising. Het is dan ook de taak om doelstellingen te behalen.
 • Hosting
  Hosting komt vaak kijken bij het laten bouwen van een website. Een aantal internetbureaus beheren dit zelf. ZO kun je van A tot Z je website bij één partij kwijt.
 • Web Development
  Binnen Web Development worden de interactieve elementen van een website gemaakt. De visualisatie van de website wordt dan ook geïmplementeerd in het CMS systeem dat wordt gebruikt. Een voorbeeld hiervan is WordPress.
 • Content
  Het schrijven en ontwerpen van content is iets wat veel door bureaus wordt gedaan. Zo worden er teksten geschreven en wordt er content vormgegeven voor socials. Teksten kunnen een grote rol spelen binnen SEO.

Een internetbureau kan de totale service bieden van concept tot aan optimalisatie van het aantal conversies binnen een website of webshop. Op deze manier kan een bedrijf zich volledig focussen op hetgeen zij goed in zijn.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist