Betekenis van: Internet Marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Internet marketing is een andere benaming voor online marketing. Het bestaat uit de manier waarop een bedrijf zich bezig houdt met het stimuleren van haar verkoop middels internet. Bovendien, kun je ook proberen zoveel mogelijk bezoekers te trekken en leads te verhogen. De wereld van internet marketing is onwijs groot. Zo zijn er erg veel verschillende manieren om dit toe te passen. Het is zaak om er achter te komen wat het beste voor jouw bedrijf werkt.

Wat is Internet Marketing?

Op het moment dat een bedrijf via internet wordt verkocht middels zowel organische als betaalde kanalen, noemen we dit internet marketing. Er kan op vele manieren worden ingezet op deze vorm van verkoop. Denk bijvoorbeeld aan de volgende manieren:

  • Website banners
  • Social media content
  • Zoekmachine advertenties
  • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
  • Influencers

Naast deze veelvoorkomende manieren van marketing zijn er nog vele andere vormen. Zo heb je bijvoorbeeld e-mail marketing.

Grote veranderingen

De afgelopen jaren is marketing erg veranderd. Ten eerste is er steeds meer interactie met de doelgroep. Daarnaast, wordt er steeds meer gebruik gemaakt van multi-channel marketing. Om zo op alle kanalen potentiële klanten te kunnen bereiken. Ten slotte, zijn er door de tijd heen steeds weer nieuwe manieren om te adverteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het platform TikTok.

Naast deze veranderingen is de manier van communicatie ook sterk veranderd. Zo werd er voorheen vooral informatie gezonden, waar nu meer reactie wordt uitgelokt. Op deze manier bouw je namelijk een band met je beoogde doelgroep.

Waarom internet marketing?

Internet Marketing is niet meer weg te denken uit de online wereld. Zo bevinden bijna alle consumenten zich tegenwoordig in de online wereld. Grote partijen als Google, Meta en Microsoft kunnen met de informatie die zij verzamelen van grote meerwaarde zijn. Je kunt met data namelijk erg specifiek targetten binnen hun programma’s. Ten slotte, wil je de juiste doelgroep aanspreken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist