Betekenis van: Internet Marketing Strategie

« Terug naar Marketing Begrippen

Een Internet Marketing Strategie is een ‘plan de campagne’ voor alle activiteiten op online gebied. Deze activiteiten zijn worden in kaart gebracht met als doel bepaalde conversies te behalen. Een strategie wordt gemaakt op basis van verschillende onderdelen. Zo wordt er gekeken naar doelstellingen, budget én de organisatie grootte.

Wat is een internet marketing strategie?

Een Internet Marketing Strategie is een strategie die veelal wordt meegenomen in het algemene marketingplan van een bedrijf. In de meeste gevallen wordt deze opgesteld door een marketing manager, commercieel directeur of e-commerce manager. Door het opstellen van eens strategie is er een overzicht op de manier waar de gestelde doelen mee kunnen worden behaald. Het is dan ook de rode draad voor een marketing afdeling of online marketing bureau om de uitingen uit te voeren. Doelstellingen zijn namelijk erg belangrijk voor campagnes.

Welke marketing kanalen worden hierbij gebruikt?

Een strategie houdt rekening met alle kanalen die in kunnen worden gezet om een bepaald doel te behalen. Zo kan er gebruik worden gemaakt van sociale media, websites, e-mail en betaalde kanalen. Bekende sociale media kanalen zijn YouTube, Instagram, Facebook en TikTok. Betaalde kanalen zijn bijvoorbeeld Google Ads en Facebook Ads. Hierbij worden er advertenties gemaakt die naar de website linken. Bovendien, is er een verschil in het soort kanalen dart er wordt gebruikt. Zo heb je;

  • Owned channels zijn de kanalen die een bedrijf zelf beheert.
  • Paid channels zijn kanalen waarbij wordt betaald voor advertenties.
  • Earned channels zijn kanalen zoals PR (Public Relationships).

Opzetten van een internet marketing strategie

Het opstellen van een eigen strategie kan door een aantal vaste onderdelen mee te nemen. Bijvoorbeeld door de klant én doelgroep in beeld te krijgen en vast te stellen. Bovendien, zijn de te behalen doelen belangrijk in kaart te brengen. Daarnaast is het verstandig te bepalen welke technologie en kanalen er zal worden gebruikt. Dit zorgt voor een goede basis voor de strategie. Ten slotte, wil je weten wat te doen met verkregen data. Hoe wordt er gemeten? Zo kun je focussen op CPC of juist CTR bij een campagne.

Naast deze punten in het ook belangrijk te kijken naar de concurrent. Wat doen zij? Zo weet je ongeveer hoe jij zelf al kunt communiceren en jezelf kunt onderscheiden. Als laatste wil je uiteraard weten welk budget er beschikbaar is voor de strategie.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist