Betekenis van: Internet Explorer

« Terug naar Marketing Begrippen

Internet Explorer is een internetbrowser. Het is gemaakt door het techbedrijf Microsoft. De internet browser zorgt ervoor dat websites op het web kunnen worden opgevraagd en bekeken. Dit kan wereldwijd.

De geschiedenis van Internet Explorer

Internet Explorer is gelanceerd in 1995. Op dat moment werd de eerste versie uitgebracht, die middels een cd installatie kon worden gebruikt. In korte tijd werden er steeds weer nieuwe versies beschikbaar van het systeem. Elke keer werd het systeem uitgebreider, waar functies werden toegevoegd als; tabellen, CSS, cookies en Javascript. Vanaf 2001 ging het langzamer met de versies. Zo was er 5 jaar lang dezelfde versie van het programma vanaf 2001. Later werden er versies ontwikkeld die veelal veel verbeteringen bevatte voor developers. Deze versies kregen ook tussentijdse updates.

Het succes van Internet Explorer

De Internet Explorer werd binnen de eerste jaren al erg populair. Zo was het in 2002 al de meest gebruikte browser die er was. Destijds was het marktaandeel zo’n 90%. Dit grote gebruik werd gestimuleerd door het meegeven van het programma bij alle apparaten die het Windows systeem bevatte. Echter, werd er in 2009 een regel ingelast door de Europese Commissie dat het Windows systeem ook andere browsers moest toesten. Zodoende, verloor Internet Explorer veel marktaandeel. Partijen als Mozilla en Google Chrome namen veel marktaandeel in.

Microsoft Edge

Vanaf 2017 werd Microsoft Edge de standaard browser voor de Windows systemen. Met de komst van deze browser werd IE 11 de laatste versie die werd uitgebracht. Microsoft Edge werd ontwikkeld voor Windows 10 en de Xbox, waar later ook apparaten van Android en iOS volgden.

Einde van een tijdperk

Hedendaags worden de browsers van Microsoft nog maar weinig gebruikt. Systemen als Google Chrome zijn momenteel populair in gebruik. Dit liep mede zo door het verlies van marktaandeel binnen de smartphone branche.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist