Betekenis van: Interne link

« Terug naar Marketing Begrippen

Een interne link is een verbinding tussen twee pagina’s binnen je eigen website. Het is een tekst met een verbonden URL. Deze URL leidt je naar een andere pagina. Zo kun je gemakkelijk van de ene naar de andere pagina navigeren binnen een website. Een interne link kan ook achter een afbeelding of button worden geplaatst. Bovendien, kun je de ankertekst zo maken als je wilt.

Wat is een interne link?

Een interne link is een link van de ene pagina naar de andere pagina binnen een website of webshop. Zo kun je op de homepage van een website kiezen om links te plaatsen naar de productcategorieën die je aanbiedt. Daarnaast is een veelvoorkomende link de ‘Related Products’ onder een productpagina. Wanneer potentiële klanten hierop klikken blijven zij langer op je website. Dit is voordelig voor de ranking van je website op organisch gebied.

Voordelen van interne links

Het toepassen van internal linkbuilding is net zo belangrijk als externe link building. Door verschillende pagina’s aan elkaar te linken zorg je voor een route die een bezoeker kan doorlopen. Hierdoor blijft een bezoeker langer op de website, wat voordelig is voor je Google ranking. Met een goede link structuur zorg je ervoor dat bezoekers snel kunnen vinden wat zij zoeken. Bovendien, verhoogt het de gebruiksvriendelijkheid van je website.

Hoe bepaal je de goede ankerteksten?

Ankerteksten zijn onmisbare onderdelen binnen een interne link structuur. Elke interne link heeft een pagina waarnaar het leidt. Het is van belang om de lezer van een tekst naar deze pagina te leiden middels een zo goed mogelijke beschrijving van de pagina waar de link heen leidt. Zo kun je ervoor kiezen om het zoekwoord van die pagina te gebruiken, zoals ‘online marketing’. Echter, wordt er nog steeds vaak ‘Lees Meer’ gebruikt. Deze vorm van ankerteksten wil je het liefst voorkomen, omdat deze nietszeggend zijn.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist