Betekenis van: Instappunten

« Terug naar Marketing Begrippen

Instappunten zijn de webpagina’s waar een bezoeker de website betreedt. Deze data zijn handig voor SEO.

Wat zijn instappunten?

Er zijn miljoenen bezoekers in Google. Binnen in de zoekmachine zoeken zij relevante informatie. En hier binnen zitten ook veel websites die dit bieden. Deze websites bevatten ook meerdere pagina’s. Deze pagina kan weergegeven worden binnen in een zoekresultaat. Bij het doorklikken kom je uit op de pagina. Dus gelijk ook op de website. Dit is het instappunt.

Verwarring met een landingspagina

Een landingspagina is de eerste pagina dat een bezoeker op komt. Dit is vaak het instappunt. Een landingspagina is meestal de hoofdpagina. Of een sub pagina met een specifiek onderwerp. De hoofdpagina of home page is de belangrijkste pagina. Het is een samenvatting van belangrijke pagina’s. Een soort warm welkom. Waar je vanuit daar geleid wordt naar andere pagina’s. Daarom wordt het gebruikt voor een koppeling naar een verkooppagina. Maar er zijn ook zeker andere reden om zulke pagina’s te maken. Dus is het per definitie geen instappunten.

Instappunten gebruiken voor optimalisatie

Je kan zien wat je instappunten zijn. Dit kan binnen in Google Analytics. Ben je niet tevreden met de instappunten? Het kan zijn dat op je sub pagina mensen vaak binnenkomen. Maar wil je dat juist voor je homepagina of blog. Omdat je daar je focus hebt gelegd op verkoop. Dit kan je doen door je homepage te promoten. En de SEO optimalisatie toe te passen. Dus je ontvangt data. Met die data kan je optimaliseren.

Nofollow gebruiken

Nofollow is een manier om de vindbaarheid van pagina’s te verminderen. Vaak gebruik je dit bij geen controle van pagina’s waarnaar gelinkt wordt. Zoals een sterke pagina. Je wilt geen backlink ontvangen van een slechte website. Want dat kan je linkbuilding beschadigen. Een nofflow tag zal ervoor zorgen dat een pagina niet wordt geïndexeerd. Dit kan je dan gebruiken om de focus op een andere pagina te leggen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist