Betekenis van: Instant messaging

« Terug naar Marketing Begrippen

Instant messaging kan in applicaties die ervoor zorgen dat berichten direct aankomen. Denk hierbij aan Whatsapp en Facebook Messenger.

Wat is instant messaging?

Via het internet kan je berichten verzenden. Bij instant messaging is de snelheid van de overdracht van de data van belang. Dit verschilt van andere soorten wijze van berichten verzenden. Via een website kan je een formulier invullen met een vraag. Deze komt via een server aan bij de website eigenaar.

 E-mail is ook een veelgebruikt communicatiemiddel. Daarbij moet je aangeven naar wie je het stuurt en daarbij het onderwerp. Het wordt voornamelijk gebruikt voor grote berichten. Bij instant messaging gaat dit wat anders. Je hoeft alleen een bericht te typen en verzenden. Omdat je direct via iemands contactgegevens wat verzendt. De berichten zijn wat minder subtiel dan via e-mails.

Opkomst van instant messaging

Vroeger waren er vormen van instant messaging. ICQ (I Seek You) was de eerste populaire applicatie voor het grote publiek. Het werd gelanceerd in 1996. Drie jaar later verscheen Microsoft Live Messenger of te wel MSN Messenger. Later kwamen er andere programma’s. Deze zijn op dit moment het meest gebruikte. Whatsapp en Facebook Messenger. Dit is een populair voorbeeld in Nederland. Maar er is per land of gebied regionale apps die vooral populair zijn. WeChat, Line en Weibo. Tegenwoordig gebeurt kan je ook direct via social media platformen berichten sturen. Denk hierbij aan Snapchat en Instagram. Hier kan je ook direct iemand een bericht sturen. Hierbij is de overdracht ook snel.

Mobiel geschiktheid

Een mobiel apparaat heb je altijd bij je. Bij een bericht krijg je dan ook een notificatie (fragmenten). Hierdoor zie je meteen dat je een bericht hebt gekregen. Waardoor je daarop snel kan reageren. Daarom hebben smartphones bijgedragen aan de snelle opkomst van instant messaging apps. Hierdoor kunnen gebruikers snel in contact blijven. Voor de berichten heb je wel een end-to-end encryptie beveiliging. Omdat aanbieders via hun eigen server archieven bewaarde van verzonden berichten.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist