Instagram Stories

Instagram Stories

« Terug naar Marketing Begrippen

Instagram heeft sinds een aantal jaar de Instagram Stories geïntroduceerd. Dit zijn foto’s of video’s die in een slideshow worden vertoond binnen de app. Naast deze foto’s kunnen er teksten, locaties, emoji’s en polls worden toegevoegd. Zodoende, wordt de interactie verhoogd. Bovendien, kun je ook linkjes toevoegen naar een bepaalde website. Dit maakt Stories erg interessant voor bedrijven. Interactie is namelijk zeer belangrijk.

Wat is een Instagram Story?

Instagram Stories zijn een veelgebruikte toevoeging aan de Instagram app. Ze worden per profiel gedeeld en weergegeven aan de bovenzijde van de startpagina. Door te swipen kun je de gedeelde stories van andere profielen bekijken. Bovendien, kun je reageren op deze stories. Een dergelijke reactie wordt dan in de DM (Direct Message) verzonden. Instagram stories kunnen zowel foto’s als video’s zijn. Ook kun je ervoor kiezen om een Instagram filter te gebruiken en extra elementen toe te voegen.

Hoe deel je een Story?

Het delen van Instagram Stories is een gemakkelijke handeling. Aan de bovenkant van je scherm kun je op een ‘+’je klikken, waarna je kunt kiezen voor ‘Story’. Zet je content in en fleur je story op met emoji’s, teksten of eventueel linkjes en deel deze op je profiel. De standaard story is maar 24 uur lang zichtbaar. Echter, is het mogelijk om deze vast te zetten op je profiel als ‘hoogtepunt’.

Wie ziet mijn Instagram Stories?

Iedereen die je volgt kan je stories zien als je je account op ‘Prive’ hebt gezet, tenzij je deze persoon hebt uitgesloten van een story. Wanneer je je account openbaar hebt staan, kunnen alle mensen op de wereld je verhaal zien. Zodoende, is het mogelijk dat een onbekend persoon kan reageren op jouw verhaal.

Instagram Live Stories

Naast een gewone story, kun je ook live gaan op Instagram. Hiervan krijgen je volgers een pushmelding. Waarna ze je live video kunnen bekijken in hetzelfde tab als je normale stories. Zij kunnen hier live op reageren en je kunt een persoon uitnodigen voor een live video. Zo is het net een FaceTime gesprek met toeschouwers.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Recente Blogs

    Laten we kennismaken

    Bent u benieuwd geworden? Laten we kennismaken! Dan kunnen we u nog beter adviseren en starten met het vormgeven van uw marketingstrategie.

    Afspraak maken?
    Ga naar de bovenkant