Betekenis van: Instagram Shopping

« Terug naar Marketing Begrippen

Instagram Shopping is een feature binnen Instagram waarbij bedrijven hun producten kunnen koppelen aan een profiel. Zo kunnen producten uit webshops worden geïmporteerd en verkocht via Instagram. Door deze te taggen binnen posts kan content en sales worden gecombineerd. Zodoende, bereik je als bedrijf meer personen. Zo is het platform van alleen het vergroten van naamsbekenheid ook een mogelijkheid om verkoop direct te stimuleren geworden.

Wat is Instagram Shopping?

Met de komst van deze feature is de welbekende ‘link in bio’ tekst onder een post voor webshop eigenaren niet meer nodig. Direct vanuit een post kan een product waar de post over gaat worden bezocht op de website. Dit kan middels het gebruik van een product tag in de post. Daarnaast, wordt er bij het opzetten van Instagram Shopping een echte webshop gecreëerd. Op het profiel van een bedrijf kun je hier op klikken, waarbij je een totaal overzicht van alle producten terugvindt.

Kost Instagram Shopping geld?

Nee. Het gebruik van Instagram Shopping is geheel gratis. Dit maakt het dan ook een populaire feature. Zo kun je zelf producten toevoegen en taggen in je berichten. Bovendien, kun je adverteren met producten. Om zo de verkoop te verhogen en direct de producten zichtbaar te maken. Zo kan dit al vanaf 10 euro per week.

Waarom moet je het gebruiken?

Als e-commerce bedrijf is Instagram Shopping zeer nuttig. Instagram speelt namelijk een grote rol in het gedrag van de doelgroep, en op hun aankoopgedrag. Door actief aanwezig te zijn met content en direct producten te taggen, kun je dit gedrag beïnvloeden. Daarnaast kun je met advertenties binnen de Shopping feature erg veel potentiële klanten bereiken. Door specifieke targetting sluiten je producten naadloos aan bij de behoeften van de klant. Daarnaast kun je ervoor kiezen om influencers in te zetten voor promotie. Zo kun je hen aansturen op het beïnvloeden van koopgedrag, waarna volgers direct producten kunnen bekijken op jouw profiel.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist